IATĂ cum a fost sărbătorită la Galaţi ZIUA POMPIERILOR (FOTO)

IATĂ cum a fost sărbătorită la Galaţi ZIUA POMPIERILOR (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an, pe data de 13 septembrie. Pentru a marca aşa cum se cuvine evenimentul, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” Galaţi au organizat o serie de manifestări şi de expoziţii, în curtea ISU Galaţi, de pe strada Mihai Bravu.

Evenimentul a început duminică dimineaţă, pe o vreme frumoasă de început de toamnă, cu un ceremonial militar. Apoi, echipajele de pompieri şi de la Descarcerare au pus la cale mai multe exerciţii demonstrative spectaculoase. Gălăţenii prezenţi au putut înţelege mai bine, astfel, în ce constă munca salvatorilor gălăţeni, fără de care sute de vieţi ar fi pierdute în fiecare an. Totodată, vizitatorii au putut vedea şi o expoziţie cu tehnică de intervenţie, precum şi o expoziţie de fotografie cu tematică din intervenţiile zilnice ale pompierilor.

"Viaţa de zi cu zi a pompierilor este una a imprevizibilului. Aproape că nu există astăzi evenimente care să pună viaţa omului în pericol, unde pompierii să nu fie solicitaţi. Din experienţa fiecărui camarad pompier, indiferent de locul de muncă, se poate învăţa că lumea pompierilor e una a camaraderiei, a provocărilor, a înfrângerilor, dar şi a victoriilor. E o lume în care nu poţi uita niciodată de cel cu care pleci la intervenţie, de cel cu care intri în foc, şi asta pentru a fi convins că cel de lângă tine se va întoarce la familia lui", a spus, în cadrul ceremoniei militare, colonelul Ionel Burlacu, inspectorul-şef al ISU Galaţi.

Marţi, 15 septembrie, de la ora 12,00, va avea loc ceremonialul militar şi religios de la mormântul Eroilor Pompieri din cimitirul “Eternitatea”, eveniment urmat de o depunere de coroane şi de defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an, pe 13 septembrie, în amintirea Bătăliei din Dealul Spirii, petrecută în urmă cu exact 167 de ani, atunci când pompierii militari au apărat Revoluţia paşoptistă împotriva intervenţiei otomane.

Sursa foto: ISU Galaţi

VEZI cum a fost sărbătorită la Galaţi ZIUA POMPIERILOR în 2014

Citit 2213 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.