Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
9 comentarii

UPDATE, ora 15,30/ Sub presiunea protestelor spontane ale angajaților Finanțelor Publice din țară, Guvernul dă înapoi și anulează majorările de salarii decise pentru o parte dintre angajații Ministerului de Finanțe, majorări hotărâte în secret săptămâna trecută. Anularea majorării salariale a fost decisă după ce mii de angajați din administrație au încetat astăzi lucrul în toată țara și au cerut și ei creșterea salariilor, având în vedere că Guvernul mărise salariile cu 22 la sută doar pentru unii angajați din cadrul ministerului. 


UPDATE, ora 12,20/ Aproape 250 de salariaţi ai Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi au ieşit marţi, 3 noiembrie, în stradă, nemulţumiţi de faptul că Executivul nu le-a majorat şi lor salariile de la 1 noiembrie, aşa cum a procedat cu angajaţii din aparatul propriul al Ministerului Finanţelor şi ANAF. „Nu este normal să se facă această discriminare, iar astăzi, într-un protest spontan, colegii au decis că nu vor mai lucra, că vor pune pixurile jos. Cât va dura şi cum va evolua acest protest, depinde de reacţia factorilor de decizie de la Bucureşti. Oamenii consideră că au fost nedreptăţiţi şi aşteaptă să fie trataţi cu acelaşi respect cu care sunt trataţi şi colegii din structurile proprii ale Ministerului Finanţelor şi ANAF”, ne-a declarat Dan Mihalache, liderul Sindicatului Sed Lex din care fac parte toţi cei 475 de salariaţi al AJFP Galaţi şi care împărtăşesc aceleaşi nemulţumiri cu salariaţii care ai ieşit în stradă.

Nemulţumirile au mocnit încă de vineri, de când s-a aflat care sunt prevederile OUG nr.47/2015 cu privire la rectificarea bugetului şi prin care, „pe furiş”, după cum susţin sindicaliştii, au fost majorate salariile celor 5.700 de salariaţi din aparatul Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Potrivit informaţiilor furnizate de MFP, majorarea salariilor de bază ale acestor angajaţi ar fi, în medie, de 22 la sută, însă potrivit sindicaliştilor majorările unor categorii de salariaţi sar şi de 60 la sută!

„Este surprinzător că s-a luat o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât deja se purtau o serie de negocieri privind majorările salariale şi se părea că ajungem la un rezultat mulţumitor pentru toată lumea. Dar, se pare, una vorbim, alta facem”, a precizat liderul sindicaliştilor din Finanţele gălăţene, Dan Mihalache. Acesta a precizat că proteste spontane ale salariaţilor din Finanţe s-au mai declanşat şi în alte localităţi, semn că starea de nemulţumire este foarte mare.

La Bucureşti a fost convocată o întâlnire de urgenţă a Federaţiei Sindicatelor din Finanţe, urmând ca în urma deciziilor pe care le vor lua liderii sindicali şi rezultatul negocierilor cu conducerea Ministerului să fie organizate eventuale alte măsuri de protest. Cert este că, dacă astăzi, 3 noiembrie, serviciul cu publicul la AJFP Galaţi nu a fost întrerupt, mâine lucrul ar putea înceta total, iar angajaţii să iasă în stradă încă de la începutul orelor de program.


Protest spontan la sediul AJFP Galaţi de pe strada Brăilei. Câteva sute de angajaţi au ieşit în stradă, marţi dimineaţă. 

Oamenii sunt nemulţumiţi că salariile s-au majorat doar la nivelul ministerului de Finanţe, fără a se majora şi cele din teritoriu. 

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4431 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 15:31

9 comentarii

 • postat de Leonard Joi, 05 Noiembrie 2015 20:39 5.13.195.*** Link la comentariu
  0
  1

  re @YiY
  Si contabilii si expertii autorizati vor fi inlocuiti de un soft,
  Si medicii care pun diagnostic vor fi inlocuiti de un soft.
  Si profesorii care predau vor fi inlocuiti de un soft.
  Si avocatii vor fi inlocuiti de un soft.
  Si soferii vor fi inlocuiti de soft - masini care merg singure
  Si in final, te intreb:
  - Esti patron? Da? Deschide mintea ca:
  daca toata lumea, area majoritate, v-a fi inlocuita de un soft, atunci,
  - Cine mama dreaqului iti v-a mai cumpara produsele / serviciile ?
  - Cine v-a mai plati contribuatia la sanatate, pensii, somaj, impozite, taxe?
  Te-ai gandit?
  Gandeste-te, daca ai o problema, cu cine vorbesti, pe cine suni sa intrebi sa te rezolve?
  Adicaaaa zici -Domnule soft, domnule computer, am o problema!!!
  - Tu nu vezi ca pana si "marele windows" da rateuri !?!
  - Vrei sa vezi cum e eroare soft pe pielea ta?
  Ai vazut vreaun program, un soft care sa fie "perfect"?
  Recunosc ca finantistii sunt niste birocrati tampiti, nu-i inteleg pe multi dintre ei.
  Insa, trebuie sa aplice niste legi prost facute de parlamentarii votati de tine!!!
  Exact asa cum am platit impozit 2200 lei pentru cifra de afaceri 0 lei.
  N-am crezut ca un ministru de finante poate fi atat de cretin sa te puna sa platesti impozit in anul curent cand anul trecut nu ai produs nimic!
  - Tu ce crezi ca va face un soft facut prost dupa legi proaste ?

  Raportează
 • postat de Ion Marți, 03 Noiembrie 2015 18:47 79.116.99.*** Link la comentariu
  7
  4

  In privat esti platit pentru ceea ce stii sa faci. Zau?
  Hai mai lasati-ne si cu mediul privat, ca e plin de smecheri care urmaresc doar sa pacaleasca clientul si sa-i ia banii pe servicii scumpe si proaste. Repet, scumpe si proaste. Platite tot de noi toti.
  Asa si nefericitii aia din clubul Colectiv tot la un privat s-au dus sa-si cheltuie banii, si au ars de vii! Sau firma cu buretii de pe pereti? Sau firma cu artificiile?Alti inconstienti care, ca sa aiba ei vanzare au vandut orice si oricum. Iar patronul a acceptat.

  In rest, n-am nici eu o parere buna despre unii functionari ai statului.
  Cat despre cine a zis ca functionarii ar putea fi inlocuiti cu un soft...buna ideea. Sau nu. Softul ala costa si el bani. Nu stiu daca un soft poate merge in controale...
  Asa, mi-ar placea si mie sa dispara toti atarnatorii astia de comercianti intermediari care nu produc nimic, decat iau mai ieftin si dau mai scump. Si atunci ar scadea si preturile.

  Raportează
 • postat de Satul de birocratie si nesimtirea unor functionari publici Marți, 03 Noiembrie 2015 16:45 78.97.221.*** Link la comentariu
  2
  11

  Unii functionari publici se cred ,,mici dumnezei .. Daca nu le convin salariile ,sa munceasca in mediul privat,unde esti platit pentru ceea ce stii sa faci .Se stie cum s-au facut [ ori se mai fac] angajarile in institutiile statului .

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Marți, 03 Noiembrie 2015 14:16 213.218.53.*** Link la comentariu
  3
  9

  din pix acolo sa faca salariile mari la bucaleeee baaa....

  iar provinciaaa... in saracieeee...

  toata autostrazile sa duca la bucale
  si sa faca otopeni cel mai mare buboi din Romania... ca si aia au nevoie doar de salarii grasee...

  Raportează
 • postat de cetatean platitor de taxe chiar si celor care dorm Marți, 03 Noiembrie 2015 14:11 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  12

  Nu s/a pomenit nici unde o marire de salariu de 50%. decat la o minte cretina de/a lui ponta. Oriunde la orice firma multinationala o marire de salariu este motivata de ceva, profit in general. DE CE ESTE LEGATA ACEASTA MARIRE COLOSALA A CELOR DE LA FINANTE? PROFIT IMENS ???? SERVICII CATRE CETATEAN SUPER????? SI AM INTELES CA NU SE MARESTE LA TOTI CI NUMAI LA CENTRAL ADICA CELOR DE FREACA CEL MAI MULT MENTA????NU UITATI CA ABIA CE A FOST ARESTAT SEFUL ANAF ULUI PENTRU MITA COLOSALA.NU UITATI NICI CA, DACA PRIVESTI LA O SCOALA PROFESORII AU MASINI NORMALE ,LA FINANATE SUNT ALNAIBII DE ANORMALE. NU UITATI SI CA ESTE GREU SA PLATESTI LA FINANATE RAPID , CU INTELEGERE DIN PARTEA DUDUILOR PRETENTIOASE . NOI CETATENII TREBUIE SA PLATIM CAND AVEM TIMP SI NU PANA LA 16,30, CAND SE INCHID FINANATELE. ASTA ESTE STATUL NOSTRU. ASA CA NU SE MOTIVEAZA SA SE MAREASCA SALARIILE LA FINANTE DECAT CELOR CARE AU CHIAR PUTIN SI NU NESIMTITILOR CARE ORCUM AU SALARII BUNE. DACA SE MERGE PE IDEEA ASTA SUNT DE ACORD CU VOI , IAR GREVA SA FIE GREVA NU TANGUIALA PENTRU CA DE ACEEA NE INGROPAM MORTII NU AM STIUT NCIODATA SA LUAM ATITUDINE.

  Raportează
 • postat de AFARA CU INCUIATELE DIN PALATUL DE JUSTITIE CARE NU STIU SA CITEASCA O LEGE! Marți, 03 Noiembrie 2015 12:20 78.96.253.*** Link la comentariu
  3
  15

  Aceeasi situatie si la grefieri.
  Ponta a iesit cu surle si trambite, dam pensii de serviciu, in compensare cu timpul de lucru, zilnic 10-12 ore, de multe ori sambata si duminica, si la plata 8 ore, pe parcursul activitatii de o viata.
  Acum niste incuiate, care trebuie sa dea adeverinte pentru a se putea aplica legea, nu stiu sa citeasca o lege, desi sunt in Palatul de Justitie.
  Bataie de joc, dupa o viata de munca!

  Raportează
 • postat de Alexx Marți, 03 Noiembrie 2015 12:14 109.99.196.*** Link la comentariu
  1
  17

  Așa vă trebuie! Sigur că nu v-ați îndeplinit planul de încasări pentru Putere. Mai ales banii la negru. Ați uitat că în 2016 sunt DOUĂ rânduri de alegeri? Cu ce pot ameți votanții?
  Dacă ați pierdut și lista unităților necontrolabile...

  Raportează
 • postat de lovitura de stat e iminenta Marți, 03 Noiembrie 2015 11:48 82.137.11.*** Link la comentariu
  3
  11

  Ponta a marit salariile cat sa invinga recesiunea se vad actiunile clasice de securist comunist care mai dadea 5 lei la salarii sa invinga lovitura de stat

  Raportează
 • postat de YiY Marți, 03 Noiembrie 2015 10:56 5.13.171.*** Link la comentariu
  2
  38

  Ce zi fericita va fi cand veti fi inlocuiti de un soft...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.