UPDATE/ PROTEST spontan la sediul Finanţelor de pe strada Brăilei. Guvernul a retras CREŞTEREA SALARIALĂ

UPDATE/ PROTEST spontan la sediul Finanţelor de pe strada Brăilei. Guvernul a retras CREŞTEREA SALARIALĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE, ora 15,30/ Sub presiunea protestelor spontane ale angajaților Finanțelor Publice din țară, Guvernul dă înapoi și anulează majorările de salarii decise pentru o parte dintre angajații Ministerului de Finanțe, majorări hotărâte în secret săptămâna trecută. Anularea majorării salariale a fost decisă după ce mii de angajați din administrație au încetat astăzi lucrul în toată țara și au cerut și ei creșterea salariilor, având în vedere că Guvernul mărise salariile cu 22 la sută doar pentru unii angajați din cadrul ministerului. 


UPDATE, ora 12,20/ Aproape 250 de salariaţi ai Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi au ieşit marţi, 3 noiembrie, în stradă, nemulţumiţi de faptul că Executivul nu le-a majorat şi lor salariile de la 1 noiembrie, aşa cum a procedat cu angajaţii din aparatul propriul al Ministerului Finanţelor şi ANAF. „Nu este normal să se facă această discriminare, iar astăzi, într-un protest spontan, colegii au decis că nu vor mai lucra, că vor pune pixurile jos. Cât va dura şi cum va evolua acest protest, depinde de reacţia factorilor de decizie de la Bucureşti. Oamenii consideră că au fost nedreptăţiţi şi aşteaptă să fie trataţi cu acelaşi respect cu care sunt trataţi şi colegii din structurile proprii ale Ministerului Finanţelor şi ANAF”, ne-a declarat Dan Mihalache, liderul Sindicatului Sed Lex din care fac parte toţi cei 475 de salariaţi al AJFP Galaţi şi care împărtăşesc aceleaşi nemulţumiri cu salariaţii care ai ieşit în stradă.

Nemulţumirile au mocnit încă de vineri, de când s-a aflat care sunt prevederile OUG nr.47/2015 cu privire la rectificarea bugetului şi prin care, „pe furiş”, după cum susţin sindicaliştii, au fost majorate salariile celor 5.700 de salariaţi din aparatul Ministerul Finanţelor Publice, ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Potrivit informaţiilor furnizate de MFP, majorarea salariilor de bază ale acestor angajaţi ar fi, în medie, de 22 la sută, însă potrivit sindicaliştilor majorările unor categorii de salariaţi sar şi de 60 la sută!

„Este surprinzător că s-a luat o asemenea decizie, cu atât mai mult cu cât deja se purtau o serie de negocieri privind majorările salariale şi se părea că ajungem la un rezultat mulţumitor pentru toată lumea. Dar, se pare, una vorbim, alta facem”, a precizat liderul sindicaliştilor din Finanţele gălăţene, Dan Mihalache. Acesta a precizat că proteste spontane ale salariaţilor din Finanţe s-au mai declanşat şi în alte localităţi, semn că starea de nemulţumire este foarte mare.

La Bucureşti a fost convocată o întâlnire de urgenţă a Federaţiei Sindicatelor din Finanţe, urmând ca în urma deciziilor pe care le vor lua liderii sindicali şi rezultatul negocierilor cu conducerea Ministerului să fie organizate eventuale alte măsuri de protest. Cert este că, dacă astăzi, 3 noiembrie, serviciul cu publicul la AJFP Galaţi nu a fost întrerupt, mâine lucrul ar putea înceta total, iar angajaţii să iasă în stradă încă de la începutul orelor de program.


Protest spontan la sediul AJFP Galaţi de pe strada Brăilei. Câteva sute de angajaţi au ieşit în stradă, marţi dimineaţă. 

Oamenii sunt nemulţumiţi că salariile s-au majorat doar la nivelul ministerului de Finanţe, fără a se majora şi cele din teritoriu. 

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4755 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.