Foto/ Copiii de la Fundaţia "Familia", în vizită la "Viaţa liberă"

Foto/ Copiii de la Fundaţia "Familia", în vizită la "Viaţa liberă"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Colinde, colinde, este vremea colindelor!” Asta ne reamintesc copiii, de fiecare dată, în ajunul sărbătorilor de iarnă. În acest an, primii care au bătut la uşa „Vieţii libere”, cu un sac de urări pentru anul care vine, au fost copiii de la Fundaţia „Familia”. Îmbrăcaţi în costume populare, emoţionaţi, dar hotărâţi să aducă lumină în sufletul celor care i-au ascultat, colindătorii au prezentat un mini-spectacol de Crăciun. „Am venit cu 15 copiii din cadrul Fundaţiei „Familia”, din totalul de 50. Sunt emoţionaţi, pentru că dumneavoastră reprezentanţi prima instituţie pe care o colindăm în acest an. Vă mulţumim pentru sprijinul pe care ni l-aţi acordat de-a lungul timpului, prin publicarea diverselor articole, fie despre Centrul de Zi, fie despre victimele violenţei în familie”, ne-a mărturisit Mariana Robea, directorul Fundaţiei „Familia”.

Copiii şi-au început recitalul cu poezia „Repetabila povară”, de Adrian Păunescu – una dintre cele mai frumoase poezii româneşti dedicate părinţilor. Totodată, micuţii au ţinut să ne amintească care este adevărata semnificaţie a Crăciunului. „Crăciunul este momentul în care s-a schimbat totul. Pentru ca vorbele acestea mici, care plutesc în delir, să ajungă la destinaţie şi să umfle pânzele celor care mai au curajul să navigheze, trebuie să sărbătorim Crăciunul”, ne-a spus unul dintre colindători. Alături de copiii Centrului de Zi al Fundaţiei „Familia” au fost şi şase voluntari de la Clubul de Dans Sportiv „Fantezia”, micuţii încântându-ne cu dansurile lor, cu atitudinea şi zâmbetul molipsitor.

Fundaţia „Familia” a fost înfiinţată în anul 1997 şi oferă protecţie şi integrare socio-economică pentru familiile cu mulţi copii, aflate în nevoie socială  şi pentru mamele care sunt victime ale violenţei în familie.

Citit 1641 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.