Conducta CET de pe Bălcescu a crăpat din nou. Gălăţenii din centru vor rămâne iar FĂRĂ CĂLDURĂ

Conducta CET de pe Bălcescu a crăpat din nou. Gălăţenii din centru vor rămâne iar FĂRĂ CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nici bine nu a fost remediată cea de-a doua avarie la reţeaua Electrocentrale de pe strada Bălcescu, că ţevile care transportă agentul termic primar în zona amintită au "explodat" din nou. Miercuri dimineaţă, gurile de canalizare de pe Bălcescu, din apropierea intersecţiei cu strada Gării, scoteau, din nou, abur, iar oamenii din zonă ne-au spus că, după reparaţia efectuată de firmele pe care CET le plăteşte pentru "cârpirea" reţelelor, "minunea" nu a durat mai mult de două-trei zile.

Dorin Ciobotaru, directorul tehnic al Electrocentrale, ne-a declarat că, până când Galaţiul nu va scăpa de ger, conducta nu va putea fi reparată. "De această dată, a cedat într-un alt punct. Vom putea să intervenim doar dacă mai creşte temperatura. Putem face săpături, dar nu putem suda, căci avem nevoie, în cel mai nefericit caz, pentru a putea face sudura, de -5 grade Celsius", ne-a spus directorul tehnic al CET.

Cei aproximativ 450 de gălăţeni care locuiesc în centrul oraşului şi instituţiile publice din zonă, care depind de energia termică furnizată prin punctele termice PT Policlinică, PT Cristal, PT A, PT Facultatea de Chimie şi PT Mihai Bravu, vor rămâne, în curând, pentru a treia oară fără căldură, de când a fost repus în funcţiune sistemul centralizat de termoficare, fără să spunem la socoteală avaria majoră, de la finele lunii noiembrie, care a paralizat întregul oraş.

Citit 3458 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.