AVARII pe bandă rulantă la CET. Cine rămâne vineri FĂRĂ CĂLDURĂ

AVARII pe bandă rulantă la CET. Cine rămâne vineri FĂRĂ CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ două treimi dintre apartamentele dependente de sistemul centralizat de termoficare din cartierul Mazepa II nu vor mai fi alimentate vineri, timp de aproximativ jumătate de zi, cu apă caldă şi căldură. Motivul, cel mai probabil, poate fi intuit cu uşurinţă de cei mai mulţi dintre gălăţenii captivi ai sistemului public: Electrocentrale se confruntă cu o nouă avarie. De data aceasta, însă, conducta care a "explodat" se află pe strada Alexandru Cernat şi, conform CET, pentru ca avaria să fie eliminată, furnizarea de agent termic va fi sistată vineri, între orele 8,00 şi 19,00, către două puncte termice. Este vorba despre SC1 şi SC 82.

Potrivit Calorgal, cele două puncte termice deservesc 73 de scări de bloc, cu nu mai puţin de 986 de apartamente locuite şi branşate la reţeaua publică, ceea ce înseamnă că, din nou, mii de gălăţeni vor îndura frigul în propriile locuinţe din cauza unui sistem învechit, neperformant, supradimensionat şi aflat în pragul colapsului de ani buni.

Conducerea CET a dat vina, în repetate rânduri, pe falimentata Apaterm, pentru starea dezastruoasă în care se află magistralele societăţii şi conductele aferente, care transportă agentul termic primar până în punctele termice ale Calorgal, spunând că din cauza datoriilor neîncasate de la fostul distribuitor nu a putut investi în lucrări de reparaţii şi reabilitări. Cu toate acestea, explicaţiile reprezentanţilor Electrocentrale nu le ţin de cald gălăţenilor, care sunt obligaţi, de multe ori, să plătească pentru servicii de care nu beneficiază.

Foto Marius Negri

Citit 5341 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.