Persoane fără adăpost din Galaţi SALVATE DIN GER de poliţiştii locali

Persoane fără adăpost din Galaţi SALVATE DIN GER de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ţinând cont de faptul că temperaturile au scăzut dramatic în ultimele zile, poliţiştii locali gălăţeni au continuat raziile prin oraş pentru identificarea, ridicarea şi internarea persoanelor fără adăpost în centre de ocrotire. Oamenii legii au identificat în ultimele zile 42 de persoane fără adăpost. În total, 20 dintre aceste persoane au fost internate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, alte 22 de persoane refuzând internarea.

"Pentru că meteorologii au anunţat o perioadă cu temperaturi scăzute, am acţionat chiar noaptea trecută (n.r. - miercuri noaptea), pe toata raza municipiului Galaţi. Poliţiştii locali au verificat toate zonele în care trăiesc persoane fără adăpost şi, acolo unde acestea şi-au dat consimţământul, am intervenit şi le-am dus la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Doar la acţiunea de seara trecută, am identificat în stradă un număr de 23 de persoane fără locuinţă, din care zece şi-au dat acordul să fie cazate la Centrul de Urgenţă, iar 13 au refuzat internarea”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Explicaţiile celor care au refuzat internarea în Centrul specializat au fost halucinante. "Eu am condiţii mai decente", "Eu nu vreu să stau cu mâna întinsă. Mă descurc cum pot, nu vreau să cerşesc la nimeni" sau "E o vrăjeală, dacă nu dai zăpada, nu îţi dă nicio masă caldă. Am muncit 23 de ani, acum să mai muncească şi alţii" - au fost câteva dintre replicile oamenilor străzii care au refuzat ajutorul oferit de poliţiştii locali.

Persoanele respective au fost găsite în Complexul Ţiglina I, Piaţa din Ţiglina I, Gara CFR, la subsolul unor blocuri, zona de garaje de lângă ITM, strada Alba Iulia, strada 1 Decembrie, strada Alexandru Davila. Nu toate persoane identificate de poliţişti sunt din Galaţi. "Au fost identificate persoane din Piatra Neamţ, Vaslui, din judeţul şi municipiul Galaţi”, ne-a explicat Aurelua Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţieie Locale Galaţi.

De la începutul anotimpului rece, poliţiştii locali au internat în jur de 70 de persoane fără adăpost, alte 50 refuzând acest ajutor.

Acţiunile de acest fel vor continua şi în perioada următoare.

Citit 1818 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.