Se întâmplă din nou/ Galaţiul rămâne de astăzi fără apă caldă

Se întâmplă din nou/ Galaţiul rămâne de astăzi fără apă caldă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând de vineri, la fel ca anul trecut de 1 aprilie, gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire au rămas fără apă caldă şi, implicit, fără căldură.

Vestea bună este că apa caldă ar curge din nou la robinetele lor pentru că 16 dintre aleşii locali şi-au dat acordul de principiu pentru încheierea unei convenţii între Primărie, ArcelorMittal, Electrocentrale (CET) şi Calorgal. Decizia s-a luat la capătul unei şedinţe de Consiliu Local mult prelungite, în care orgoliile politice şi mai ales electorale au dat în clocot.

Trebuie spus că, numai pentru introducerea acestui proiect de hotărâre pe ordinea de zi, târguiala aleşilor a durat mai bine de o oră! După o pauză de "răcorire", doar 16 dintre cei 25 de consilieri prezenţi iniţial s-au mai întors în sală. Dezbaterea în sine a proiectului de hotărâre a durat aproape opt minute. Proiectul votat este, de fapt, un acord de principiu, prin care aleşii îşi asumă continuarea furnizării agentului termic în sistemul centralizat. Documentul nu cuprinde nici costurile, nici cantitatea de abur industrial din Combinat care va fi transformată în apă caldă, acestea urmând să fie aprobate într-o şedinţă extraordinară, săptămâna viitoare.

"Cred că gălăţenii nu vor avea apă caldă până săptămâna viitoare, când vom aproba proiectul de hotărâre care include convenţiile. De fapt, nu am înţeles nici acum de ce atâta pasiune pentru un subiect care reprezenta un acord de principiu necesar celor de la CET pentru a convinge adunarea creditorilor să le dea acordul pentru a funcţiona fără cogenerare, ci pe baza aburului industrial de la combinatul ArcelorMittal. Dar suntem în campanie şi fiecare trebuie să-şi facă numărul. Bine că, până la urmă, raţiunea le-a revenit tuturor", a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, la finalul prelungitei şedinţe de ieri a Consiliului Local.

Administratorul special al Electrocentrale, Sinan Mustafa, a salutat decizia aleşilor locali şi a promis că va face eforturi pentru scurtarea perioadei în care gălăţenii nu vor avea apă caldă. "În condiţiile în care această decizie apare la ora 19,00, nu o putem aplica începând cu ora 24,00. În acest moment, nu există un contract privind preluarea de abur şi distribuirea lui sub formă de apă caldă. Dar acest acord de principiu este foarte important, pentru că îl vom putea supune aprobării adunării creditorilor", ne-a declarat Sinan Mustafa.

Citit 5088 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.