Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat, marţi, 15 percheziţii într-un dosar de contrabandă. Descinderile au avut loc la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane care fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu luna iunie 2015, pe raza judeţului Galaţi, a fost iniţiată constituirea unui grup infracţional organizat în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova.

“Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, membrii acestuia au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului de frontieră şi prin sustragerea de la controlul vamal, cantităţi importante de ţigări diverse mărci, respectiv peste 64.500 de pachete cu ţigări cu timbre de accizare Republica Moldova ori fără timbre de accizare”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Galaţi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost aduse, în vederea audierii, peste 40 de persoane. La finalul audierilor, anchetatorii vor dispune şi măsurile legale care se impun faţă de persoanele cercetate penal.

În acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citit 4074 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 20:14

2 comentarii

 • postat de Un allt bagator in seama Miercuri, 25 Mai 2016 20:56 82.76.10.*** Link la comentariu
  1
  1

  Mai "AUDI A6" vad ca tu stii c-am multe, daca tot stii atat de multe de ce nu versi " gusa", sunt atatea "SERVICII" in tara asta cara te asteapta. Daca nu vrei sa sesizezi o infractiune nu te mai baga in seama ca chilotii in --ur

  Raportează
 • postat de AUDI A6 Miercuri, 25 Mai 2016 08:56 92.80.170.*** Link la comentariu
  0
  5

  Vinovatii sa fie trasi la raspundere si anume VAMESII care au favorizat trecerea prin punctul vamal al acestor tigari. Acestia se stiu care sunt dar sunt lasati liberi pentru a cotiza cota parte la partidele politice care i-au pus in functii. Cu cartonul intreg , nesifonat se trece cu el la vedere , nu ascuns. Altfel ar fi fost botite, sifonate, indoite.Asta din ceea ce reiese din poza.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.