Vom PLĂTI în continuare TAXA radio-tv

Vom PLĂTI în continuare TAXA radio-tv
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În calitate de for decizional, Senatul României a respins, luni, propunerea legislativă prin care taxa radio-tv urma să fie eliminată. "Prezenta propunere legislativă permite şi dă dreptul cetăţeanului să îşi aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa, chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu TV. Utilizarea unui aparat TV cu o antenă simplă de cameră nu permite recepţionarea tuturor canalelor SRTv, ci doar a posturilor TVR 1 şi TVR 2. Este inechitabil ca o persoană ce poate beneficia doar parţial de serviciile SRTv să achite aceeaşi taxă cu aceea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Principalul motiv pentru respingerea acestei propuneri o reprezintă inevitabilul faliment al Televiziunii române. "Dacă anulăm taxa, cu ce o ţinem? Vă spun eu, cu nimic. Cuantumul banilor care vin la TVR din publicitate este insuficient", a declarat senatorul Tudor Barbu, la finalul şedinţei.

Propunerea legislativă, iniţiată de 13 deputaţi, pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, a fost respinsă cu 71 de voturi împotrivă şi o abţinere. Doar 10 senatori au votat pentru acceptarea propunerii.

Citit 2671 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.