Se SURPĂ şi în Doja! O groapă ameninţătoare se iţeşte într-o zonă recent asfaltată
Foto: Foto: Marius Negri

Se SURPĂ şi în Doja! O groapă ameninţătoare se iţeşte într-o zonă recent asfaltată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Galaţiul se surpă încet, dar sigur, şi pe arterele care nu au mai văzut lucrări de reabilitate de decenii, şi pe cele recent asfaltate sau doar cosmetizate uşor, ca urmare a diferitor intervenţii la reţeaua subterană de conducte.

La colţ de stradă, pe trotuare sau pe carosabil, acolo unde solul cedează, gropiţele apar ca ciupercile şi să cască devenind tot mai adânci şi antrenând covorul asfaltic şi nu numai.

Un real pericol precum cel descris mai sus îl reprezintă o groapă care tronează pe un petic relativ proaspăt de asfalt, pe strada Siderurgiştilor, în apropiere de intersecţia cu Gheorghe Doja. Craterul care deja are lungimea la suprafaţă de un metru, lăţimea de circa 50 de centimetri, este destul de adânc şi, ce este mai periculos, se întinde sub asfalt, spre carosabil.

Groapa, care a și început să antreneze asfaltul din jur, a apărut, spun unii oameni care locuiesc în zonă, după ce acolo s-au făcut nişte lucrări la reţelele de utilităţi. La scurt timp după turnarea stratului proaspăt de asfalt, acesta a început să se taseze, accentuarea denivelării culminând cu surparea de la limita trotuarului.

Probabilitatea ca, într-un viitor apropiat, gaura să devină o groapă în toată regula, periculoasă pentru pietoni şi maşini, este foarte mare, în condiţiile în care în acea zonă traficul este extrem de aglomerat, incluzând autobuze şi tramvaie, iar marginea străzii este ocupată mai mereu de maşini parcate, care suprasolicită covorul asfaltic.

CITEȘTE ȘI: Se naşte altă "gropzilla" în Galaţi? Un nou crater AMENINȚĂ o stradă din oraş

Citit 2922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2016 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.