Pietonii şi vitezomanii, campioni la AMENZILE date de Poliţia Rutieră Galați

Pietonii şi vitezomanii, campioni la AMENZILE date de Poliţia Rutieră Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Peste 700 de gălăţeni au intrat în rândurile celor care comit impudenţe pe şosele după ce au avut ghinionul ca actele lor de "vitejie" să fie surprinse de poliţiştii de la Circulaţie. În săptămâna care a trecut, pietonii şi şoferii care au călcat prea tare pedala de acceleraţie s-au luptat pentru "supremaţie" în topul celor mai frecvenţi contravenienţi rutieri.

Primii au avut câştig de cauză, 148 de persoane încasând amenzi pentru că au traversat neregulamentar, în timp ce 124 de conducători auto au primit câte o sancţiune pentru viteză.

Tot şoferii au bifat 98 de amenzi pentru că nu purtau centura, 61 pentru că nu aveau documente la ei, 22 pentru că nu au acordat prioritate şi 12 pentru că au fost depistaţi băuţi la volan. 24 de şoferi au fost amendaţi pentru că vorbeau la telefon în timp ce patru vor plăti pentru că au forţat indicatoarele STOP.

În 41 de cazuri, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere şoferilor vinovaţi, în timp ce 37 au rămas fără certificatele de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate se apropie de 150.000 de lei.

Pentru şapte şoferi, situaţia în care au fost surprinşi a fost mai gravă decât o simplă contravenţie. Trei sunt cercetaţi penal pentru că au condus fără permis, în timp ce patru - pentru că băuseră prea mult ca să fie iertaţi cu o simplă amendă.

Citit 1192 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2016 19:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.