Peste 85.000 de elevi încep luni şcoala în județul Galaţi. La ce unitate de învățământ va fi prezent PRIMARUL Galațiului la festivitatea de deschiderea a noului an școlar

Peste 85.000 de elevi încep luni şcoala în județul Galaţi. La ce unitate de învățământ va fi prezent PRIMARUL Galațiului la festivitatea de deschiderea a noului an școlar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

85.253 de elevi înscrişi în judeţul Galaţi vor începe luni, 12 septembrie, un nou an şcolar. Cei mai mulţi, peste 53.000, se află în mediul urban, în oraşele Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Bereşti. Conform informaţiilor primite de la conducerea ISJ, în anul şcolar 2016-2017, numărul elevilor gălăţeni a scăzut cu aproximativ 500, ceea ce înseamnă 20 de clase mai puţin.

În judeţ sunt 429 de unităţi de învăţământ, dintre care 169 au personalitate juridică, restul fiind structuri. În municipiul Galaţi, sunt 91 de şcoli cu personalitate juridică şi 125 de unităţi arondate acestora.

Cu excepţia a două grădiniţe, una la Urleşti şi una la Fileşti, de unde copiii au fost mutaţi la instituţii apropiate, care dispun de condiţii adecvate, şcoala va începe în toate unităţile de învăţământ.

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că, în aproape toate unităţile, s-au terminat lucrările, iar şcoala începe în bune condiţii. Singurele instituţii unde încă se lucrează sunt Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Şcoala din Bălăşeşti, dar nu vor fi afectate cursurile, întrucât reparaţiile se fac la o anexă, la gardul şcolii şi la sala de sport.

Primarul Ionuţ Pucheanu va participa luni la festivităţile de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu".

Citit 8815 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2016 19:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.