Dan Nica anunţă înfiinţarea poliţiei Deltei Dunării

Dan Nica anunţă înfiinţarea poliţiei Deltei Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica, a anunţat, la sfârşitul săptămânii, la Valea Mărului, că va înfiinţa poliţia Deltei Dunării, organism care ,,nu va fi subordonat nici Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, nici Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ci direct şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, tocmai pentru ca această acţiune pe care o consider extrem de importantă, de eliminare a acestui braconaj criminal din Delta Dunării să se facă cu o coordonare şi cu măsuri la cel mai înalt nivel”.

Înfiinţarea poliţiei Deltei Dunării este necesară având în vedere că în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de braconaj în Deltă, lucru care afectează serios această zonă protejată. Potrivit ministrului Dan Nica, numai în cursul weekendului au fost confiscate, în urma unor controale efectuate de Poliţia Judeţeană în colaborare cu Poliţia de Frontieră, sute de kilometri de plasă monofilament şi alte instalaţii de pescuit cu curent electric şi au fost întocmite nouă dosare penale (N.R. materialul pe acest subiect se află în ziarul nostru de astăzi).

În primă fază, poliţia Deltei Dunării va cuprinde 100 de persoane din poliţia română şi poliţia de frontieră, cu amplasamente pe fiecare braţ al Deltei Dunării, Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorge, care vor fi dotate cu 15 ambarcaţiuni rapide şi cu echipamente de depistare pe timp de noapte, inclusiv termoviziune şi filmări pe timp de noapte ,,pentru a-i putea depista pe toţi cei care au o acţiune criminală asupra acestei bogăţii inestimabile, Delta Dunării”.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.