Italia, aproape de o criză politică. Premierul Matteo Renzi demisionează
Foto: Sursa foto: mediafax.ro

Italia, aproape de o criză politică. Premierul Matteo Renzi demisionează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Referendumul de duminică, 4 decembrie, privind reforma constituțională a fost urmat de demisia premierului Matteo Renzi. Decizia prim-ministrului vine după ce italienii au spus ”NU” măsurilor propuse de acesta, care, între altele, ar fi acordat mai multă putere Guvernului, în defavoarea Senatului. Potrivit rezultatelor parțiale din peste jumătate dintre birourile de vot, aproape 60 la sută dintre italieni au votat „împotrivă”. În urma eșecului înregistrat la referendum, premierul Matteo Renzi a anunțat că-și va prezenta demisia luni, 5 decembrie.

Eşecul aminteşte de cel al lui David Cameron, nevoit să demisioneze de la cârma guvernului britanic după ce electoratul s-a pronunţat pentru ieşirea Regatului din Uniunea Europeană.

În referendumul din Italia au avut drept de vot circa 51 de milioane de persoane, care și-au putut exprima opțiunea duminică, de la 7,00 la 23,00. Prim-ministrul Matteo Renzi a promis că își dă demisia în cazul în care italienii se pronunță împotriva reformelor sale constituționale.

În ultimii 60 de ani, în fruntea Guvernului italian s-au schimbat 60 de Cabinete, a relatat europafm.ro.

Citit 1108 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2016 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.