AVERTISMENTUL poliţiştilor la adresa gălăţenilor care învaţă să conducă pe vreme rea

AVERTISMENTUL poliţiştilor la adresa gălăţenilor care învaţă să conducă pe vreme rea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Înrăutăţirea drastică a vremii în Galaţi nu i-a împiedicat nici pe aspiranţii la carnetul de conducere, nici pe instructorii lor să iasă în trafic pentru cursuri de şofat. Prezenţa maşinilor-şcoală în traficul deja îngreunat de zăpadă şi viscol, mai ales pe arterele secondare, pune la grea încercare răbdarea şi rezistenţa celorlalţi şoferi.

În timp ce, în zilele în care urgia cu viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi cu mult sub zero grade s-a abătut peste Galaţi, şoferii au fost sfătuiţi să-şi lase acasă maşinile şi să ia autobuzul, viitorii deţinători de carnet nu s-au dat la o parte de la a lua lecţii în trafic. La volanul maşinilor-şcoală, alături de instructorii lor, au ieşit în trafic, deşi cei mai mulţi, aşa cum e firesc, nu au încă îndemânarea necesară nici pentru a conduce în condiţii normale. Nimic rău, ar spune specialiştii, care susţin tot mai mult însuşirea de către cursanţi a noţiunilor de conducere preventivă, care presupune ieşirea în trafic şi pe vreme de ploaie, şi de ninsoare şi de ger. La fel susţin şi poliţiştii rutieri, care spun că nu există interdicţii pentru cursuri în asemenea situaţii.

„Singura obligaţie pe care o au reprezentanţii şcolilor de şoferi este să respecte traseele stabilite de Poliţia Rutieră şi să nu iasă pe arterele unde efectuarea cursurilor de traseu este interzisă”, a explicat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

În astfel de condiţii, viitorii şoferi şi instructorii lor trebuie să îşi asume pe deplin ieşirea în trafic pe vreme rea, chiar dacă străzile pe care au voie să meargă sunt mai înguste, iar zăpada de pe carosabil ori de pe margini le creează dificultăţi. La fel, conştienţi că traficul în orice condiţii este şi pentru cei experimentaţi şi pentru învăţăcei, trebuie să fie şi ceilalţi şoferi, care vor trebui, poate, să stea minute în şir în spatele unei maşini-şcoală sau să-i mai ierte lipsa de siguranţă elevului de la volan.

Citit 6531 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.