Criza dă Pânzarul Moldovenesc la apă. Croaziere până la Viena

Criza dă Pânzarul Moldovenesc la apă. Croaziere până la Viena
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul, săptămâna trecută, să transfere din administrarea CJ în cea a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a Pânzarului Moldovenesc. Motivul transferului pare să fie criza, austeritatea financiară şi faptul că CJ nu are personal de specialitate care să poată întreţine cum se cuvine ambarcaţiunea.  

În consecinţă, Pânzarul revine la Centrul Cultural – unde s-a mai aflat în administrare, pe vremuri – dar acum cu o nouă misiune; el va putea fi folosit pentru croaziere pe Dunăre – chiar până la Viena!, potrivit raportului de specialitate – graţie unui parteneriat încheiat între Centrul Cultural şi Asociaţia Institutul Dezvoltării Durabile a Dunării.

Conform raportului de specialitate, decizia a fost luată pentru exploatarea în comun a Pânzarului Moldovenesc, prin croaziere pe Dunăre până la Viena, pe canalul Dunăre - Marea Neagră sau Delta Dunării.

De asemenea, „se poate avea în vedere dezvoltarea turismului de congrese şi reuniuni în principalele centre turistice Brăila, Galaţi şi Tulcea şi organizarea de plimbări de agrement pentru participanţi. În acest fel, Pânzarul Moldovenesc s-ar pune mai bine în valoare şi s-ar face cunoscut ca simbol al judeţului Galaţi”. 

Să sperăm că se va face cunoscut ca un simbol mai frumos decât ceea ce devenise în ultimii ani, când s-a degradat, fiind ţinut pe malul Dunării, pe uscat, devenind adăpost ocazional de noapte pentru tinerii îndrăgostiţi sau pentru persoanele fără adăpost…

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.