UPDATE. EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017 | Vor fi multe note maxime la proba de matematică

UPDATE. EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017 | Vor fi multe note maxime la proba de matematică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, miercuri, 21 iunie | Elevii claselor a VIII-a  au susţinut, miercuri, 21 iunie, ultima probă la Evaluarea Naţională, cea la matematică. De la inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, care este şi preşedinta comisiei judeţene, am aflat că examenul s-a desfăşurat fără probleme şi că nu au lipsit decât şase candidaţi.

"La cele două probe, putem spune că  am avut o prezenţă destul de bună, fiind în total doar 48 de absenţi", a precizat Pompilia Chifu. Aceasta a mai precizat că tezele, şi la matematică, şi la  limba română sunt corectate în alt judeţ, la Galaţi existând trei centre de evaluare pentru lucrări venite din altă parte.

De la directorul Colegiului Naţional "Vasile  Alecsandri", Romeo Zamfir, profesor de matematică, am aflat că subiectele au fost foarte uşoare şi că nu le-au ridicat dificultăţi prea mari elevilor. Acesta susţine că vor fi, probabil, foarte multe note maxime la această disciplină, dacă "profesorii corectori nu vor căuta nod în papură" şi nu-i vor depuncta pe elevi pentru modul în care au redactat rezolvările.

Un alt cadru didactic, de la o şcoală  generală, susţine însă că, pentru cât învaţă elevii de la  şcolile  de cartier, subiectele au ridicat câteva dificultăţi: "Subiectele sunt în spiritul subiectelor care s-au dat în anii trecuţi. Primele şase exerciţii presupun un nivel minim de dificultate, deci nota 4,00 ar trebui să fie asigurată. La cel de al lII-lea subiect, punctul 3 este ceva mai complicat: era nevoie să manevrezi două ecuaţii cu două necunoscute. Şi la punctul 4 este destul un pic greu. La subiectul al III-lea, la prima problemă, lucrurile devin ceva mai complicate la punctele B şi C. La cea de-a doua problemă, punctul C a fost şi el puţin mai dificil. În mod cert, îţi trebuia puţină creativitate şi talent pentru a rezolva aceste probleme şi pentru a obţine nota maximă“.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 26 iunie, până în ora 16,00. În intervalul orar 16,00 -20,00, elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi  făcute publice pe 30 iunie.

Candidaţii trebuie să ştie că, anul acesta, nota la contestaţii se va modifica în plus sau în minus indiferent de punctaj, nemaifiind nevoie de pragul de 0,50 de puncte.


UPDATE, marți, 20 iunie. Proba de matematică la Evaluarea Naţională | Peste 3.500 de elevi din judeţul Galaţi vor susţine, miercuri, 21 iunie, proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a. Accesul elevilor în sălile de examen se face în intervalul 8,00 - 8,30, iar proba începe la 9,00. Pe 26 iunie, până la ora 16,00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească notele finale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.


UPDATE, luni, 19 iunie. Subiecte accesibile la proba de română de la Evaluarea naţională | Dintre cei 3.570 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a, au lipsit doar 40 de elevi la proba de Limba şi literatura română. De la inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu am aflat că 22 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale au susţinut proba în condiţii speciale, iar comisia naţională de examen a aprobat alte două  cazuri, unul care a dat proba în spital, iar celălalt la domiciliu, la Smârdan.

Inspectoarea general-adjunctă a mai apreciat că subiectele au fost accesibile şi că vor fi note destul de mari, astfel că ierarhizarea la admitere se va face la milimetru: "Subiectele au semănat cu cele date la sesiunea olimpicilor. Elevii au avut de demonstrat că un text de Magda Isanos -  "Ploaia" - aparţine genului liric. Cerinţele au fost previzibile şi nu au avut grade de dificultate prea mari. Elevii care au învăţat constant vor lua note maxime. Pentru cei mai puţin silitori, probleme ar fi putut să ridice exerciţiul în care li se cerea să introducă o atributivă prin conjuncţia "să" şi să descopere circumstanţiala de mod. La ultimul punct au avut de redactat o compunere în care li s-a cerut să vorbească despre o întâmplare din timpul unei activităţi sportive", a declarat Pompilia Chifu.

Proba la matematică se va desfăşura miercuri, 21 iunie.


Luni, start la Evaluarea naţională la clasa a VIII-a | Peste 3.500 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, din judeţul Galaţi, vor susţine, începând de luni, examenul de Evaluare Naţională. Pe 19 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura română, iar pe 21 iunie, cea la Matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până în ora 16,00, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, până în ora 20,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 30 iunie.

Conducerea ISJ susţine că există 21 de candidaţi care vor susţine probele în condiţii speciale, cazurile fiind aprobate de reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională.

Probele se susţin în 118 centre de examen, organizate la nivelul întregului judeţ, iar corectarea tezelor se va face în cinci centre zonale de evaluare. (Postare, sâmbătă, 17 iunie 2017)

Citit 7354 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.