Bălăceală şi îngheţată pentru animalele de la ZOO

Bălăceală şi îngheţată pentru animalele de la ZOO
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Canicula îi afectează atât oamenii, cât şi animalele. Tocmai de aceea, la Grădina Zoologică din Galaţi au fost deja luate măsuri pentru ca animalele să simtă cât mai puţin efectele căldurii. Angajaţii au pregătit fructe şi legume reci, îngheţată şi duşuri cu furtunul, lucruri apreciate de toate vieţuitoarele aflate în captivitate. De departe, cei mai răsfăţaţi au fost urşii, care au avut parte de o bălăceală pe cinste în piscină, dar şi de o porţie zdravănă de îngheţată.

De asemenea, animalele au parte de duşuri reci, la fiecare două ore. “La porcii mistreţi ne străduim ca în cursul unei zile să le asigurăm aceea mocirlă specială pe care ei o adoră şi încercăm să îi hrănim în bazinul cu apă, pentru că este mult mai bine pentru ei. De asemenea, lucrătorii de la ZOO fac tot posibilul ca apa să fie schimbată din două în două ore, iar animalele primesc legume, fructe, salată, hrană bogată în vitamine”, ne-a explicat Mădălin Şerban, directorul Grădinii Zoologice din Galaţi.

Multe dintre animale preferă să stea la umbră şi chiar în adăposturi, acolo unde au aer condiţionat. Conducerea Grădinii va menţine aceste măsuri şi în următoarele zile, şi îi roagă pe vizitatori să nu arunce cu mâncare sau cu pietre în animalele care stau la umbră, toropite de căldură.

Citit 1566 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2017 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.