AJFP Galaţi, afectată parţial de sincopele serverelor ANAF

AJFP Galaţi, afectată parţial de sincopele serverelor ANAF
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ultimele două luni, la Galaţi s-au înregistrat câteva sincope în funcţionarea serverelor, dar pe perioade scurte de timp, de maximum două ore, datorate în special unor măsuri de prevenire a atacurilor informatice, ne-au informat reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi.

”Pentru securizarea echipamentelor de tip server, se impune deconectarea tuturor utilizatorilor, verificarea securităţii şi abia apoi repornirea în reţea. Fiind vorba despre baze de date foarte mari - masive de date - timpii pentru îndeplinirea procedurilor sunt mari", precizează AJFP Galaţi. Ultima sincopă de acest gen a serverelor ANAF s-a produs săptămâna trecută, pe 11 iulie.

”Nefuncţionarea serverelor ANAF a afectat parţial activitatea AJFP Galaţi, respectiv doar pentru contribuabilii persoane fizice care au avut de achitat impozite sau contribuţii pentru activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor sau care au solicitat emiterea unor adeverinţe de venit. Activitatea de încasare a agenţilor economici persoane juridice nu a fost în niciun fel afectată în această zi", se mai arată în răspunsul oferit ”Vieţii libere” de reprezentanţii AJFP Galaţi.

Citit 2215 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2017 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.