Copil de şapte ani lovit de cal

Copil de şapte ani lovit de cal

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un copil de şapte ani, din localitatea Adam a ajuns de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, după ce a fost lovit de un cal. Micuţul a vrut să hrănească animalul, dar acesta l-a lovit în zona capului. Copilul a căzut şi a fost găsit, plin de sânge, de sora lui mai mică, în vârstă de şase ani.
"Dispeceratul a primit un apel de urgenţă prin 112 din comuna Adam, unde a avut loc un incident într-o gospodărie. Un copil de şapte ani, lovit de cal, a fost găsit pe jos, plin de sânge. S-a deplasat imediat un echipaj de la staţia din Bereşti, a constatat că este vorba despre un traumatism cranio-crerebral  mediu, cu o plagă contuză de circa 15 centimetri în regiunea frontală, cu fractura oaselor bolţii craniului. Copilul era somnolent şi puţin agitat şi, având în vedere diagnosticul, s-a solicitat intervenţia unui echipaj cu medic, iar dispeceratul a dirijat la faţa locului echipajul de pe elicopterul SMURD", ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Echipajul SMURD a aterizat în comuna Corni, de unde a preluat pacientul şi l-a transportat la spital. "Copil de şapte ani, lovit de cal, în frunte, cu o plagă mare, pansat iniţial de colegii de la ambulanţă. În funcţie de ce iese la computerul tomograf, colegii mei vor decide dacă este nevoie de o intervenţie neurochirurgicală”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Citit 4358 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2017 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.