Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
6 comentarii

La o lună după ce a demarat, în cartierul I.C. Frimu, un proiect-pilot pentru strângerea selectivă a gunoiului direct de la uşile oamenilor, Ecosal anunţă că a crescut colectarea selectivă a deşeurilor cu aproape 30 la sută. Semn că gălăţenii, deşi cer insistent să trăiască într-un oraş civilizat şi modern, nu sunt dispuşi să facă nici cel mai mic efort pentru asta. Cum este cazul colectării selective a gunoiului, care pare să dea roade doar dacă bat autorităţile la uşa lor pentru a le strânge deşeurile.

"După prima lună de implementare (proiectul-pilot se va desfăşura pe parcursul a două luni), rezultatele sunt încurajatoare. Gradul de colectare a sacilor cu materiale reciclabile a ajuns la 36,01 la sută, de la 9,55 la sută în prima săptămână. Cantitatea de materiale reciclabile care a ajuns în Staţia de Sortare din acest proiect pilot a fost de 1.205 kilograme", a informat Biroul de Presă al Primăriei.

Proiectul-pilot a fost lansat pe 16 octombrie, în cadrul Asociaţiei de proprietari Nr. 758, din cartierul I.C. Frimu, care are în componenţă 33 de scări de bloc, cu 770 de apartamente, din care 597 sunt locuite în prezent. Asociaţiile de proprietari sunt invitate să îşi manifeste intenţia de a participa la proiectul "din uşă în uşă" printr-un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau printr-o solicitare către Ecosal, transmisă la adresa strada Prelungirea Brailei nr. 7A.

Citit 3614 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 01:38

6 comentarii

 • postat de Ştefan Joi, 16 Noiembrie 2017 21:36 82.137.12.*** Link la comentariu
  0
  0

  Întâi educații pe cetățeni, ptr ca majoritatea arunca la întâmplare. Am văzut un prost de la politia locala galati care arunca pețiri la gunoi menajer, l-am întrebat De ce? si mi-a răspuns ca toate gunoielese duc intr-un singur loc

  Raportează
 • postat de radu Miercuri, 15 Noiembrie 2017 00:26 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  9

  Unde se poate duce uleiul ars si uzat? Niciodata nu arunc ulei in chiuveta pentru case duce direct in Dunare si polueaza foarte mult apa. Un litru de ulei uzat polueaza 1 milion de metru cubi de apa. Daca aruncati ulei sau deseuri periculoase in apa o sa beti apa poluata de la robinet sau veti face mancare cu apa poluata asa ca nu mai aruncati uleiuri uzate in chiuveta sau wc.

  Raportează
 • postat de Andrei Marți, 14 Noiembrie 2017 20:36 92.86.48.*** Link la comentariu
  0
  3

  Eu arunc corect deseurile, dar reciclare se face? Sau doar se colecteaza?

  Raportează
 • postat de Terente Marți, 14 Noiembrie 2017 20:19 89.137.231.*** Link la comentariu
  1
  6

  Hai sa ne intelegem: gunoiul este o marfa dpdv economic. Pana si comunistii recunosteau ca pt. colectarea selectiva trebuiau sa plateasca. Ambalajele de sticla aveau un pret diferit pe sortimente, hartia avea si ea pret diferentiat...cartoanele fiind parca la jumatatea hartiei velina, care era mai scumpa. 60 de bani/kg. La fel , metalele feroase, neferoase, etc. Cei 2 R, la care face trimitere colegul de site, era "ajutat" sa fie functional.
  In zilele noastre, cetatenii platesc ambalajele, atunci cand fac cumparaturi, insa nu primesc inapoi mai nimic prin diferitele actiuni ale autoritatilor, pt. repunerea gunoiului rezultat in circuitul firesc. Deci, lantul economic este rupt undeva. Aici trebuie lucrat, altfel nicio initiaiva de reciclare nu va avea sorti de izbanda . Aveam de a face cu o ecuatie, in care nu lipsesc termeni precum cost, munca, in dreptul celor multi vs initiativa ,profit, bogatie pentru ceilalti...care in cazul de fata sunt cei ce ccolecteaza.

  Raportează
 • postat de Cei trei R Marți, 14 Noiembrie 2017 16:14 5.13.203.*** Link la comentariu
  4
  14

  Sunt destui nesimțiți in orasul asta care nu inteleg colectare selectivă.
  Nu plastic/Pet-uri, nu cartoane/hartie nu tu sticla si fier vechi arunca pur si simplu gunoi menajer in acele tomberoane colorate.
  Suntem un popor de tot rahatul.

  Raportează
 • postat de akm47 Marți, 14 Noiembrie 2017 10:19 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  9

  colectarea selective a deseurilor, despre asta vorbiti, da?
  ca mai exista naste baieti fasneti care colecteaza selectiv si altceva....si da si aia roade.....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.