Românii vor fi avertizaţi de cutremure pe Iphone

Românii vor fi avertizaţi de cutremure pe Iphone
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) şi App&Go au lansat prima aplicaţie de avertizare seismică pe Iphone, care anunţă eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde şi, respectiv, un minut înainte de producerea acestuia.

Posesorii smartphone-ului, aflaţi în Bucureşti, pot fi informaţi despre eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde înainte de producerea acestuia, iar cei din Timişoara au un timp de reacţie de un minut.

Noul serviciul pe Iphone vine ca o actualizare a sistemelor de avertizare deja existente şi implementate de Institutul Român de Seismologie Aplicată: pager (avertizor individual şi colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe internet.

Cu o istorie de peste 10 ani în seismologie şi cu tehnologii de ultimă generaţie, IRSA deţine brevetul de invenţie pentru "Sistemul de avertizare şi informare seismică". De acum, acest sistem poate fi accesibil şi pe dispozitivele Iphone.

Serviciul de avertizare seismică se găseşte pe Appstore, sub denumirea de "Alertă Cutremur Vrancea", şi funcţionează pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

O funcţie suplimentară a aplicaţiei "Alertă Cutremur Vrancea" este Semaforul Seismic, un instrument de prognoză a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilităţii de producere a unui cutremur în zona Vrancea. Semaforul Seismic funcţionează tot pe baza unui abonament lunar, în valoare de 4,99 euro, sau a unui abonament anual de 49,99 euro.

Citit 2821 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.