Samsung a devansat Apple şi a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri

Samsung a devansat Apple şi a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Samsung Electronics a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri după ce a devansat Apple în trimestrul al treilea, în contextul războiului tehnologic şi juridic dintre cele două companii, relatează Bloomberg.

Grupul sud-coreean a livrat 27,8 milioane de smartphone-uri în intervalul iulie-septembrie, în creştere cu 44% faţă de trimestrul precedent şi de patru ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evoluţia i-a conferit o cotă de piaţă de 23,8%, potrivit companiei de consultanţă Strategy Analytics din Marea Britanie.

Apple, cu livrări de 17,1 milioane de aparate, a avut o cotă de piaţă de 14,6% şi a trecut pe locul al doilea, iar Nokia a rămas pe poziţia a treia, cu 14,4%. Cota de piaţă a Nokia a scăzut de la 32,7% în urmă cu un an.

Apple, care a lansat iPhone 4S în această lună, a deţinut poziţia de lider de piaţă doar un trimestru, după ce a devansat Nokia în acest an. Samsung s-a folosit de sistemul de operare Android produs de Google pentru a-şi mări vânzările de smartphone-uri Galaxy şi de tablete PC.

Profitul diviziei de telecomunicaţii a Samsung a crescut de peste două ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la nivelul record de 2.500 miliarde woni (2,2 miliarde dolari) şi a reprezentat 60% din profitul grupului.

Citit 2379 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.