Motivele declinului pieței muncii din Galați: deprofesionalizarea, migrația specialiștilor și slaba pregătire a absolvenților

Motivele declinului pieței muncii din Galați: deprofesionalizarea, migrația specialiștilor și slaba pregătire a absolvenților
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)
  •  Interviu cu directorul executiv al AJOFM Galați, Marius Nicula

- De ce numărul locurilor de muncă vacante declarate la AJOFM este mai mic decât cel real? Sunt obligate firmele să declare locurile vacante la AJOFM sau le declară doar cine vrea?

- În conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, agenții economici au obligația de a comunica agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul, respectiv, domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Marea majoritate a agenților economici din județul Galați comunică locurile de muncă vacante.

În anul 2021, Compartimentul de control măsuri active a desfășurat 47 de acțiuni de control pe această tematică, finalizate cu trei avertismente. Începând din 2019, în conformitate cu Legea Prevenirii nr. 270/2017, în urma acțiunilor de control se dau avertismente și, ulterior, dacă nu se remediază, se aplică amenzi.

- Și cât de mare poate fi amenda?

- Între 3.000 și 5.000 de lei.

- Când iese un șomer din evidențele AJOFM? Există vreun bilanț al celor ieșiți în ultimii doi ani?

- Ieșirea unui șomer din evidențe se face în două moduri, prin încetarea sau prin suspendarea dosarului de șomaj. Motivele ieșirii din evidență pot fi mai multe. În primul rând, dacă persoana se încadrează în muncă sau nu își reînnoiește cererea de loc de muncă după expirarea dosarului. Alte motive pentru ieșirea din evidența AJOFM le reprezintă decesul, pensionarea, plecarea în străinătate, detenția, incapacitatea temporară de muncă, intrarea în concediu de maternitate. De asemenea, dacă o persoană nu se prezintă la viza dosarului de șomaj sau dacă refuză cursul de calificare care i se propune, iese în evidență. Nu în ultimul rând, admiterea într-o formă de învățământ atrage încetarea dosarului de șomaj, la fel cum o face și realizarea de venituri. În cazul în care o persoană înființează o societate comercială, ea iese din evidența agenției în termen de 90 de zile de la emiterea autorizației de funcționare. Pe parcursul anului 2020, la Galați s-au înregistrat 14.276 de ieșiri din evidența AJOFM, iar în 2021 au fost ceva mai multe: 18.447.

- Cât de eficiente sunt programele de formare profesională derulate de AJOFM? Cum sunt alese domeniile pentru aceste cursuri?

- În elaborarea propunerilor cu privire la formarea profesională, respectiv, a domeniilor și ocupațiilor în care se organizează cursurile de formare profesională, se au în vedere mai multe aspecte. Un aspect important îl reprezintă situația șomajului în județul Galați în anul anterior, pe categorii de șomeri (indemnizați sau neindemnizați), pe mediu de rezidență (urban sau rural), pe sexe, vârste, nivel de pregătire profesională, repartizare teritorială. Se analizează apoi locurile de muncă noi înregistrate în anul anterior, pe domenii și ocupații. Se iau în calcul, de asemenea, proiectele cu finanțare europeană în care AJOFM Galați este partener. Se mai are în vedere asumarea implementării recomandărilor Consiliului European din 19 decembrie 2016 privind parcursurile de actualizare a competențelor pentru a oferi noi oportunități, care prevăd măsuri de creștere a competențelor persoanelor fără calificare sau educație ori cu nivel scăzut de educație.

În procesul de elaborare și propunere a cursurilor de calificare profesională este inclusă și identificarea problemelor cu care se confruntă piața muncii locală, iar acestea nu sunt deloc puține. S-a constatat deprofesionalizarea unei mari părți a populației active civile, din cauza unor perioade îndelungate de inactivitate. Există și o necompetitivitate a forței de muncă, respectiv, o pondere mare a șomerilor care nu dețin o profesie sau care s-au deprofesionalizat. Acest lucru reprezintă o problemă majoră pe piața muncii, deoarece agenții economici solicită preponderent persoane cu nivel de calificare înalt și experiență profesională. Ne mai confruntăm, pe plan local, cu migrația forței de muncă calificate și înalt calificate în țări din spațiul UE, dar și cu o slabă pregătire profesională a absolvenților de învățământ înregistrați în evidența agenției; pentru marea majoritate, calificarea menționată pe certificatul de absolvire este pur formală, astfel că nu dețin abilitățile și competențele necesare practicării meseriei respective. Nu în ultimul rând, avem un număr mare de șomeri de lungă durată înregistrați în evidența AJOFM Galați, majoritatea fiind beneficiari de venit minim garantat.

Un alt aspect important luat în calcul îl reprezintă chestionarele aplicate angajatorilor și persoanelor aflate în căutare de loc de muncă, pentru a identifica necesarul de forță de muncă calificată (în cazul angajatorilor), dar și pentru a identifica meseriile care să răspundă cerințelor și intereselor profesionale ale acestora.

- Ne puteți face un bilanț al cursurilor de formare derulate în ultimii doi ani?

- În 2020, după absolvirea cursurilor de formare profesională, 193 de șomeri s-au încadrat în muncă. La cursurile respective am avut 69 de șomeri nou intrați. În 2021, numărul șomerilor nou intrați la cursuri a fost de 277, iar numărul celor încadrați după absolvire a fost 110.

- Cine intră într-un top al angajatorilor din județul Galați, cu cele mai multe angajări prin AJOFM? Și în ce domenii s-au declarat cele mai multe locuri de muncă vacante în ultimii doi ani?

- În 2021, cele mai multe angajări au fost realizate de firme din domeniile metalurgie, activități de investigație și pază, construcții, domeniul naval și industria alimentară. Cele mai multe locuri de muncă intrate, anul trecut, în evidența agenției au fost în comerț, investigații și protecție, construcții clădiri, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, industria metalurgică, activități de secretariat servicii-suport și alte activități de servicii. Acestea au fost, în general, și domeniile de top din 2020, când li s-au adăugat și lucrări de geniu civil.

- Credeți că se va reveni la bursele locurilor de muncă în format clasic, cu toate ofertele și angajatorii într-un singur loc, într-o singură zi?

- Decizia cu privire la organizarea burselor de locuri de muncă în formatul clasic este luată de ANOFM, nu de agențiile județene, dar numai după ce autoritățile sanitare vor considera că pot fi organizate astfel de evenimente.

Peste 4.600 de gălățeni s-au angajat prin AJOFM

4.632 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Galați în perioada ianuarie - decembrie 2021, informează instituția.

Din totalul acestora, 2.469 de persoane au peste 45 de ani, 848 au vârsta mai mică de 25 de ani, 810 au între 35 și 45 de ani, iar 505 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani. În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.676 provin din mediul urban, iar 1.956 sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă anul trecut, cele mai multe persoane sunt cu studii liceale (1.279), urmate de cele cu studii gimnaziale (1.259). Numărul celor cu studii profesionale/arte și meserii este de 1.248, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 509. Persoanele cu studii primare şi fără studii sunt 225 la număr, iar cele cu studii postliceale încadrate sunt în număr de 112.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galați pe parcursul anului trecut,1.595 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Citit 9220 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.