Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
22 comentarii

- A început deja un an nou şcolar. Ce pregătiri au fost finalizate şi ce urmează să se facă în zilele următoare?
- Lucrările de igienizare şi au fost finalizate. S-a muncit chiar şi duminică la finisaje ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii. La această oră, mai avem doar 1,8 la sută dintre norme neacoperite cu personal. Nu sunt posturi întregi, ci ore care vor fi distribuite profesorilor din şcoli la plata cu ora. Ne confruntăm însă cu o lipsă de personal didactic auxiliar. La ţară există câte o jumătate de normă, dar omul acela face de toate şi nu e normal. S-a retras acea ordonanţă cu normarea, dar mi-e teamă că, şi după refacerea ei, tot vom rămâne cu deficit la această categorie. Dramatic este în unităţile de învăţământ preşcolar unde nu sunt îngrijitoare şi am avut reclamaţii de la părinţi. Dar nu putem decât să respectăm legile.

- Cum apreciaţi baza materială a şcolilor din judeţ?
- S-a îmbunătăţit în ultimii ani. Am văzut că şi în mediul rural primarii şi consilierii locali au înţeles că nu se poate învăţămât de calitate fără implicare.

Cât la sută dintre aceste dotări reprezintă contribuţia părinţilor?
- În mediul rural nu există aşa ceva, părinţii sunt săraci. La oraş, da. Şi eu, ca părinte sunt dispusă să contribui, pentru că, ştim cu toţii, nu putem să aşteptăm să primim doar de la autorităţile locale sau de la stat.

Deşi procentul de promovare de la bacalaureat a fost mai mare decât în alţi ani, există încă unităţi în care puţini absolvenţi au luat examenul. Ce veţi face?
-  Ne vom întâlni cu directorii pentru a analiza cauzele şi a stabili ce trebuie să facem pentru a îmbunătăţi lucrurile. Ne propunem monitorizarea cadrelor didactice care predau discipline de examen şi vom cere directorilor să menţină şi o relaţie foarte strânsă cu părinţii ca să-şi  trimită copiii la şcoală. Totuşi, trebuie să înţelegem că, din moment ce se intră la liceu cu medii de 2,00 şi 3,00, e foarte greu să-i mai aduci în cursul celor patru ani la nivel de 6,00 la bacalaureat.  

Atunci cum ar trebui să fie admiterea la liceu?
- Elevii cu note sub 5,00 la admitere nu au ce căuta la liceu. Să fie admişi doar la învăţământul profesional. Trebuie să înţeleagă şi părinţii şi elevii că atât pot şi că, până la urmă, este în avantajul lor să înveţe o meserie, pentru ca apoi să se poată angaja. Suntem însă şi la acest capitol pe drumul cel bun, deoarece anul trecut am avut doar 32 de clase la profesională, iar acum avem 40. Avem peste 100 de parteneriate cu agenţi economici foarte puternici, ceea ce înseamnă şi posibilităţi de angajare pentru elevii care sunt serioşi.

- Au rămas foarte multe locuri neocupate la clasa a IX-a. Sunt sute de elevi care, anual, renunţă la liceu. Cum diminuaţi acest fenomen?
- Cerem directorilor să solicite sprijinul autorităţilor locale ca să-i convingă pe părinţi să-şi trimită copiii, în următoarele două săptămâni, pe locurile rămase libere. Ne luptăm şi cu mentalitatea, dar şi cu lipsa banilor. Avem însă primari care s-au oferit să le asigure elevilor cazarea şi masa la internat şi vom încerca să punem la punct un program de acest fel.

- Anul acesta aţi spus că nu aţi mai dorit să schimbaţi directorii. De ce?    
-  În primul rând, pentru că nu au fost abateri prea mari. Apoi, mi s-a sugerat să nu mai facem schimbări, din moment ce se vor organiza concursuri. Apoi, m-am uitat pe listele oamenilor care n-au avut rezultatele pe care mi le-am dorit şi am constatat că sunt dintre cei susţinuţi de anumite formaţiuni politice şi nu vă spun ce ar fi ieşit! Acolo unde au fost abateri grave, i-am schimbat din timpul anului şcolar, aşa cum s-a întâmplat la Adam, dar şi la Poiana. La Poiana am primit reclamaţii că lucrurile nu mergeau aşa cum trebuie mai ales că respectivul manager mai venea şi sub influenţa alcoolului la şcoală şi era la dispoziţia primarului. În ambele situaţii mi-a fost foarte greu să găsesc înlocuitori. La Poiana, am adus din altă parte. Pentru cei cu incapacitate managerială, chiar dacă nu i-am schimbat, am propus ca în consiliile de administraţie să li se dea calificativ diminuat. Şcolile trebuie să-şi asume să-i evalueze pe aceşti manageri la adevărata lor valoare. Cu un calificativ diminuat, nu se pot prezenta la concurs.

A apărut proiectul de metodologie pentru concursul de directori? Cum vi se pare?
-  Am transmis o machetă în şcoli ca fiecare să vină cu propuneri  pe care le vom transmite la minister. Şi sindicatele şi profesorii au cerut ca dascălii care candidează să aibă acordul consiliului profesoral şi al consiliului de administraţie. Eu îmi doresc ca propunerille să vină din partea şcolii, nu de la ISJ. Nu vreau să se mai spună că s-a implicat inspectoratul şi că s-a câştigat pe criterii politice. Eu încerc să fiu obiectivă şi echilibrată şi nu vreau să se mai pună eticheta politicului pe aceste lucruri. Va fi foarte greu să organizăm concursul, vor fi 169 de posturi numai la unităţile cu personalitate juridică. S-a ridicat problema inclusiv la minister, încă nu s-a ajuns încă la o concluzie. Le vom organiza etapizat, dar va fi un an greu.

Dacă aţi fi ministrul Educaţiei, ce aţi schimba, ce aţi lăsa?
- Aş aborda învăţământul din perspectiva unui cadru didactic, nu a unui inspector general. Altfel se văd lucrurile de la catedră. În primul rând mi-aş dori înlăturarea acestei comunicări artificiale între şcoală, cadru didactic, părinte şi elev. Aş renunţa la foarte multe activităţi care sunt doar generatoare de hârtii. La această birocratizare, care nu-şi găseşte finalitate în plan educaţional, în pregătirea şi dezvoltarea elevului. Facem acţiuni care nu sunt nici pentru şcoală, nici pentru elev, ci doar pentru a genera hârtii care să dea bine undeva. Ca exemplu concret, mă refer la aceste gradaţii de merit care presupun un concurs de teancuri de hârtii, pentru că aşa este metodologia. Şi atunci profesorii sunt interesaţi cum să obţină hârtiile respective, dar acest lucru nu este în folosul şcolii şi al elevului. Ar mai trebui şi o stabilitate legislativă, astfel încât să avem timp de analiză şi să venim cu propuneri după o anumită perioadă. Ori, la atâtea schimbări, reglajele nici nu mai pot exista, pentru că nimeni nu se mai interesează de concluzii, pentru că nici nu mai ai timpul să le forrmulezi. Cel mai important mi se pare să începem să punem accent pe latura vocaţională a meseriei de profesor. Eu îmi respect foarte mult colegii, îmi place foarte mult această meserie. Cei care n-au vocaţie n-au ce căuta la catedră. Cei care n-au vocaţie, se cramponează de ideea acestui salariu insuficient, nu pun suflet, nu-şi doresc o comunicare deschisă şi apropiată cu elevii şi aici are cel mai mult de suferit învăţământul.

Cine este Mioara Enache

Este absolventă de Ştiinţe Juridice şi Administrative, la Universitatea Bucureşti şi spune că, datorită unor ore suplimentare în învăţământ, s-a îndrăgostit pur şi simplu de şcoală. Ca profesor, a predat numai la Colegiul Economic „Virgil Madgeanu”, pe catedra de Drept, disciplină studiată doar de liceele economice. Are o vechime de 19 ani în învăţământ. A luat gradul I cu 10,00 şi a fost director educativ. La conducerea ISJ a fost numită în iunie 2014. În august 2015, a câştigat concursul de inspector general cu notă maximă la proba scrisă.

Citit 6040 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 16:05

22 comentarii

 • postat de Irimia Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 21:44 212.201.44.*** Link la comentariu
  1
  4

  Pentru Parinte; Din pacate sistemul este unul paradoxal, iar lumea traieste in functie de noroc. Sunt anumiti profesori care traiesc pe picior mare datorita sutelor de meditatii care le dau, iar altii care nu au aceasta "oportunitate"(sa zicem asa) si traiesc de pe o zi pe alta. Pentru cei cu atatea meditatii, 1000 de lei este mai mult decat decent, pentru ceilalti insa... e greu sa supravietuiesti.

  Raportează
 • postat de pentru Parinte Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 10:29 5.13.142.*** Link la comentariu
  3
  10

  Ce vorbesti domnule, salariul de 1000 de lei este salariu bun? Ti-e rau probabil...
  "Nu te obliga nimeni sa fii profesor"..., asa-i, tocmai de aia cei buni au plecat din sistem sau pur si simplu cei tineri si capabili nu mai intra in sistem, si vor veni doar niste incompetenti carora evident le convine 1000 lei pe luna, ca in alta parte nu ii primeste nimeni. Peste 10-15 ani invatamantul va fi populat doar de astfel de "profesori", daca e sa mergem pe logica dumneavoastra.
  Nu te obliga nimeni dar dvs ati dori doar profesori de exceptie in aceste conditii.Ghinion, aia care ar fi putut fi de exceptie nu mai vin in sistem, tocmai ca nu-i obiga nimeni.
  Apoi, vesnica placa cu 4 ore pe zi, e clar ca habar nu aveti ce presupune munca de profesor. 4 ore alea sunt efectiv de predare, profesorul mai are multe alte activitati care contorizate toate depasesc 8 ore pe zi. Habar nu aveti, de exemplu, cat timp iti ia intocmirea nenumaratelor planificari, situatii, statistici, etc certe profesorilor, cred ca se aduna lejer un top de coli anual, bineinteles, acele coli cumparate tot din salariu, editate pe calculatorul personal de acasa cumparat tot din salariul ala "bun" si scoase la imprimanta cu cartus luat din acelasi salariu imens...Nu mai vorbim de intocmirea de fise de lucru diferentiate, etc. Toate astea iau o gramada de timp, egal sau chiar mai mare cu timpul efectiv de predare la clasa.
  Habar nu aveti cat timp iti ia corectarea (cu simt de raspundere) a 200 de lucrari/teze/simulari.(6 clase*30 elevi/clasa). E vorba de zile...

  Ce ati vrea? Sa predea profesorul 8 ore la clasa in fiecare zi? Cred ca habar nu aveti ce uzura psihica implica munca la clasa cu elevii din ziua de astazi, educati de dvs parintii care mereu aveti un dinte impotriva profesorilor dar adesea nu sunteti in stare sa va stapaniti un singur copil(veniti si spuneti la scoala profesorilor "vai nu am ce sa-i mai fac"), si vreti ca profesorul sa stapaneasca 30 timp de 8 ore pe zi...
  Nicaieri in lumea larga, si mai ales in statele civilizate nu preda profesorul 8 ore pe zi. Da, nu are cel mai mare salariu insa nu se compara cu cel de mizerie al profesorilor din Romania. Are salariu decent!

  Iar in lumea de astazi ultra-materialista, unde conteaza sa faci cati mai multi bani, ce prestanta poate avea in fata elevilor profesorul care vine la scoala imbracat ponosit, transpirat din autobuz, etc? Cum sa mai aiba el autoritate in fata elevilor, cand elevii vad ca e un amarat care traieste pe cativa bani?

  Raportează
 • postat de Mioara Enache, sefa sclavilor din nedidactic si auxiliar Vineri, 18 Septembrie 2015 11:54 92.222.252.*** Link la comentariu
  8
  9

  (...) Exista nevoie urgenta de personal nedidactic si auxiliar in scoli si gradinite. Ingrijitoarele sunt foarte putine si muncesc pana la epuizare pe suprafete mari de lucru,fac de paza,(interzis de lege)sterg copii mici la fund,pentru ca nici infirmiere nu sunt in numar suficient.La fel bucataresele sunt depasite de situatie pentru ca sunt foarte putine.Putinele asistentele medicale trebuie sa spele copii la fund,sa dea cu mopul,sa faca cu totul alte treburi pentru ca nu are cine sa le faca.Tebuie suplimentat in mod urgent aceste categorii de personal indeosebi la gradinite si scolile speciale. (...)

  Raportează
 • postat de AFARA cu POLITICUL din INVATAMANT!!! Vineri, 18 Septembrie 2015 06:50 5.13.209.*** Link la comentariu
  1
  6

  „Un învățător bun înseamnă un OM bun. Iar un OM bun știe să se adapteze, știe să ajungă la sufletul copilului. Ca să ajungi la sufletul copilului trebuie să înțelegi lumea lui. Iar lumea lui, cu sau fără voia noastră, datorită evoluției tehnologice este „digitală”. De aceea cred că învățătorul bun, domnu’ Trandafir al zilelor noastre, trebuie să fie și poet și cântăreț și constructor și digital și pictor… Dar mai ales trebuie să fie OM.”
  ( prof. Emil Onea )

  Raportează
 • postat de Irimia Joi, 17 Septembrie 2015 23:04 212.201.44.*** Link la comentariu
  4
  7

  Interviul este bine gandit. Doamna Inspector General a dovedit, de aceasta data, o viziune educationala de amploare si acum nu pot decat sa dau dreptate Sindicatului Educatia in privinta dumneaei. De contribuit la scoli, din pacate asta este realitatea, banii de la Bucuresti ajung greu la Galati, iar ca primaria sa renoveze toate scolile ar fi extrem de greu. In schimb dezaprob total politica dusa fata de unii directori care sunt sustinuti de formatiuni politice. Doamna, ati castigat concursul si aveti acum mandat de 4 ani. NU VA MAI DA NIMENI JOS, deci v-ati putea permite, daca ati vrea, sa puneti directori numai oameni de calitate. Doamne fereste, nu zice nimeni ca nu ar exista oameni profesionisti deja in aceste functii, dar si cei ramasi de multi ani pentru ca partidul a vrut asa trebuie schimbati. Dati un exemplu tinerei generatii de profesori si schimbati orice nu cadreaza cu functia de director. Pana la urma, unul din tinerii profesori va va urma la un moment dat in aceasta functie, si cred ca toata lumea doreste ca invatamantul sa reintre in normal. Dar fara ca cineva sa inceapa, lucrurile vor ramane mereu asa.
  P.S.: Nu uitati sa va incarcati pe site declaratia de avere.

  Raportează
 • postat de NOI Joi, 17 Septembrie 2015 10:58 89.122.80.*** Link la comentariu
  3
  19

  Informaţi oamenii corect! Doamna inspector, pe care atât o elogiaţi în acest ziar, este absolventă a USH, nicidecum a Universităţii Bucureşti, şi este titulară în învăţământ de prin 2007. De asemenea, domnia sa uită, sau se face că uită, că nota 10 provine tocmai din susţinerea politică de la MEN. Încă un lucru, nu i se putea da decât nota 10, întrucât a avut un contracandidat pe măsură, care din nefericire nu a lipit afişe prin oraş.

  Raportează
 • postat de Maria Joi, 17 Septembrie 2015 10:03 109.99.225.*** Link la comentariu
  1
  9

  Draga parinte! Eu zic sa te duci tu sa profesezi si sa vezi ca munca unui profesor nu este de 4 ore pe zi. Da...el sta 4 ore la catedra, dar alte 6, 7 sau chiar 8 ore face hartiile necesare pentru a putea realiza o lectie interactiva. Fise de lucru, jocuri interactive...toate pentru a atrage copiii spre carte! Bineinteles, nu toti fac asa ceva...doar cei care chiar au acea vocatie de care spune dna Enache!

  Raportează
 • postat de gigi Joi, 17 Septembrie 2015 08:28 79.116.104.*** Link la comentariu
  3
  7

  ba Parinte da cum ma sa inveti carte de la ingrijitorul scolii sau de la maturatorii de pe strazi sau de la mama ta ? tu ce meserie ai ma de italian sau spaniol sau mama casnica sau ........va

  Raportează
 • postat de Părinte Joi, 17 Septembrie 2015 07:02 95.76.34.*** Link la comentariu
  16
  4

  Nu va obliga nimeni sa deveniți profesori, pentru patru ore pe zi.... Salariul este bun, noi părinții plătim ore suplimentare si deci profesorii buni sunt căutați, solicitați, cu rezultate. Salariul ar trebui sa-l primiți in funcție de rezultatele de la clasa, copii olimpici, acei profesori sa aibă salarii mult mai mari. Succes.

  Raportează
 • postat de DragosG Miercuri, 16 Septembrie 2015 16:00 5.13.147.*** Link la comentariu
  1
  17

  Pretentiile sistemului educational romanesc, de la birocratia terifianta pana la vocatia pomenita de doamna inspector sunt in totala neconcordanta cu veniturile generate LEGAL de aceasta activitate. Este ca si cum as avea o firma de cosntructii si mi-as dori un inginer supercalificat dar pe care sa il platesc ca pe un zilier, dau as avea un restaurant si mi-as un dori un chef de cea mai buna calitate dar as plati un salariu de covrigar. Traim in plin Ionesco.

  Raportează
 • postat de Roby Diamant Miercuri, 16 Septembrie 2015 13:15 188.26.124.*** Link la comentariu
  7
  10

  Cui ii mai trebuie scoala? Ca sa faci bani nu iti trebuie decat scoala vietii. Smecheria se invata, cu valoare si talent te nasti.
  Spania, Italia, Franta si Germania...!!!

  Raportează
 • postat de Sa lasam tinerii sa-si arate vocatia! Miercuri, 16 Septembrie 2015 12:46 5.13.184.*** Link la comentariu
  1
  23

  Aspiratia dnei inspector catre dascali cu vocatie este un lucru bun dar ideal in scolile galatene de azi.Ce gasim in schimb? Nu exista in unele scoli continuitate a profesorilor la clase deoarece unele catedre sunt faramitate doar pentru a face loc unora cu alte calitati. Ce vocatie poate avea, intr-o scoala cu probleme vechi din Micro 40, un profesor de biologie de peste 70 de ani care miroase mereu a bautura si care are companioni de pahar chiar in scoala? Tot despre vocatie vorbim si cand in numele sotului fost inspector general, mort de multi ani, o doamna insista sa predea franceza la scoli sau licee din anumite zone ale orasului unde tinerii mai sunt uneori si jugniti? O invatatoare pensionara care a avut multe probleme in anii trecuti la o clasa de la Dimitrie Cuclin poate dovedi vocatie fata de parintii care nu au mai vrut-o? La o scoala de elita din Tiglina profesorul pensionar de ed. fizica poate arata vocatie cu paltonul pe el pe teren? Dar un fost director sanctionat de ISJ care face gratare in weekend cu prietenii intr-o anexa a scolii este posesor de vocatie? Simplele analize/anchete in unitatile de invatamant unde mai nimeni nu recunoaste aspectele reale sunt doar pierdere de timp. Sa-i lasam pe cei tineri sa-si arate vocatia, daca o au, sau sa si-o descopere pe catedrele ocupate acum de pensionarii care poate nu au avut vocatie nici atinci cand erau in activitate.

  Raportează
 • postat de Eu Miercuri, 16 Septembrie 2015 12:43 5.13.175.*** Link la comentariu
  2
  21

  Hai ca asta-i cea mai tare poanta , se doresc profesori "de vocatie" dar platiti cu 1000 de lei pe luna.
  Da, vor fi toti...la pastele cailor!
  Alt inteligent vorbeste de "profesori neproductivi datorita frustrarilor". Si? E chiar asa de neinteles ca cineva platit cu 1000 de lei pe luna nu poate fi profesor entuziast si de vocatie...decat daca e prost? El sa "produca" pentru invatamant, si pentru nevoile lui de trai decent, cine sa produca? Altii?
  Da, la inceput unii chiar isi fac treaba exemplar, primii ani, pana isi dau gradele, etc. Este entuziasmul specific tineretii, cand lipsurile materiale sunt mai usor de suportat, plus ca munca la catedra iti ofera anumite satisfactii.
  Dar curand anii trec, profesorul vede ca a investit o gramada de timp si energie in cursuri, examene perectionari, grade(incat ii e greu s-o ia de la zero in alt domeniu), iar salariul a ramas ca in urma cu 7 ani, in timp ce el isi intemeiaza o familie, apar alte cheltuieli, etc. Astfel incat lehamitea il cuprinde incet-incet si ori se resemneaza si se duce la scoala doar ca sa aiba de unde veni, ori, daca preda un obiect de examen, face asa incat sa aiba cat mai multe meditatii.
  Este o rusine nationala plata profesorilor in Romania! Si e vorba in primul rand de cei tineri, la cei vechi nu sunt aceleasi probleme.

  Raportează
 • postat de Mihai Miercuri, 16 Septembrie 2015 11:59 5.13.211.*** Link la comentariu
  0
  22

  Prea multe interviuri cu inspectorul general in ultima vreme.Ideea este asa: Vrem sa vedem ca au luat concursul de directori cu totul alte persoane ,poate mult mai capabile dar care nu s-au prostituat politic,nu au calcat pe cadavre si nu au injunghiat pe la spate colegii ca sa ocupe prin metodele cunoscute si triste,acel jilt ocupat si invadat de personaje sinistre.ISJ-ul mai are obligatia de a cere de la CNSAS dosarul fiecarui candidat trecut de varsta de 45 de ani.O vor face si altii in paralel. Vom vedea foarte curand ce monstri sunt printre dascali.

  Raportează
 • postat de Ana List Miercuri, 16 Septembrie 2015 11:26 5.2.205.*** Link la comentariu
  6
  3

  E greu de crezut ca nu a prins tasta litera u pentru a fi, corect, "serviciu". Cat priveste "inercat", este, fara nici un dubiu, ca tasta nu a prins litera c. Dealtfel, persoana in cauza a mai avut comentarii (si cu alte IP-uri) cu greseli gramaticale si lingvistice impardonabile dar se da "profesor" cu pretentii. Mai bine sa ramai la farmacia ta pentru ca acolo nu sufera nimeni daca nu cunosti bine limba ramana si gramatica.

  Raportează
 • postat de Maria Miercuri, 16 Septembrie 2015 09:57 109.99.225.*** Link la comentariu
  4
  34

  Fara pic de modestie pot sa spun ca fac parte din categoria profesorilor cu vocatie...mi-am iubit meseria mult, atat de mult incat de multe ori am renuntat la viata mea personala (si nu regret ca am facut asta, caci rezultatele s-au vazut). Insa din cauza faptului ca invatamantul nu imi ofera stabilitate, fiind nevoita an de an sa schimb scolile (si in fiecare an examenele de titularizare au fost luate cu nota mare), din cauza ca oameni fara vocatie, pensionari tin locurile ocupate, am fost nevoita sa renunt. Asa ca sa nu spuneti dna. Enache ca profesorii fara vocatie nu au ce cauta la catedra pentru ca dumneavoastra, cei din inspectorat sunteti cei care ii tineti acolo, iar eu ca tanar, cu vocatie si forta de munca sunt nevoita sa renunt pentru ca nu am loc. si garantez ca sunt multi altii ca mine! Rusine!

  Raportează
 • postat de Alas Miercuri, 16 Septembrie 2015 09:34 213.177.4.*** Link la comentariu
  7
  4

  @Chiar-chiar profesor
  Acu', daca esti cu neuronul in vrie, musai iti trebuie tichie de margaritar, sa arati tu ce cult ti-e neuronul plictisit. Da, domn' Chiar profesor, "despre tine s-a facut referire". Sigur, in cazul tau "partdul" n-are nicio vina, tastatura are .... ba nu, bunul simt e de vina. Parol, cre' ca nu pricepi nimic, dar eu macar am "inercat". Namaste!

  Raportează
 • postat de Alas Miercuri, 16 Septembrie 2015 09:26 213.177.4.*** Link la comentariu
  0
  22

  Ce dulce e limba de lemn, doamna sef! "Ne propunem, as aborda, suntem pe drumul cel bun". Partea cu "mi s-a sugerat" macar e onesta. (...)

  Raportează
 • postat de Asa grait-a Balabusta Miercuri, 16 Septembrie 2015 09:06 5.13.178.*** Link la comentariu
  2
  26

  A,deci vocatie inseamna sa nu te intereseze ce salariu ai......Da,daca ai tot ce iti trebuie,normal ca nu trebuie sa te intereseze ce salariu ai!!!!
  dar daca nu ai locuinta si vrei si tu mancare,haine,apa calda si caldura,trebuie sa dai un ban,iar asta inseamna sa il primesti!!!!!!!
  Si totusi,atunci,de ce nu ii da afara pe toti pensionarii si necalificatii de prin scoli????Sa fie numai oameni de vocatie,proaspat iesiti din boscheti care sa cante intrand in clasa "Glorie tarii!Glorie partidului!Traiasca Duhul Sfant!Moarte celor care vor sa manance si sa aiba apa calda!!!!"

  Raportează
 • postat de libertate de exprimare.ro Miercuri, 16 Septembrie 2015 08:17 5.13.159.*** Link la comentariu
  10
  6

  chiar profesor...esti un lingau...de partid...oare? sa stii si tu ..ca eu daca as fi profesor, tot gresit sau la repezeala as scrie ...si mai mult poate scrie si el ..model nou...”ms e k, iar daca vrey FY”, profesore chiar ai inteles ceva??/...pupin cur ist ce esti, iti dai cu parerea , ma doare in cot cum scriu.
  Daca insisti ..pentru ca ..pot sa iti traduc ce am scris ”” literar, dă cartier sau conventional...profesore

  Raportează
 • postat de chiar profesor Miercuri, 16 Septembrie 2015 07:07 89.137.230.*** Link la comentariu
  20
  13

  Despre tine, accidental coleg de-al nostru, s-a facut referire in interviu. Despre persoane care pica pe cap sistemului fara a avea vreo legatura cu el, plangaciosi de SERVICIU. Vezi ca si femeia, la al carei salariu faceai referire atat de plin de tine, e tot de serviciu. Nu stii sa scrii corect, dar vrei o remuneratie conform studiilor. Ar trebui sa fie asa, dar nu ca tu ai merita-o. Iar daca tot veni vorba si nu esti multumit, asterne-te drumului, onorabile, incearca alta cale, descarca scoala de grija unui individ neproductiv datorita frustrarii. Nu, bineinteles, tu n-ai nicio vina, partdul are. Si astrele care nu ti s-au aliniat la nastere. Pacat, parintii tai si-ar fi dorit un produs de calitate. N-a fost sa fie. Respect lor, macar au inercat. Tu, pare ca nici n-ar trebui sa ai voie.

  Raportează
 • postat de Inspector Saf Miercuri, 16 Septembrie 2015 05:04 84.117.40.*** Link la comentariu
  8
  25

  Multumim din inima partidului si statului (partidului-stat), personal tov prim sinistru, ca a facut posibil ca in anul 2015 salariul unui profesor titular cu definitivat = salariul femeii de servici =800 lei net (180 euro) sau 1100 lei brut

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.