Garda de Mediu, pe drumuri

Garda de Mediu, pe drumuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Garda de Mediu îşi face bagajele! *

Sediul în care autoritatea îşi desfăşoară activitatea şi care se află în corpul administrativ al Clubului CFR, a fost scos la licitaţie de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi şi imediat s-a ivit şi un cumpărător.

Clădirea din spatele sediului Primăriei municipiului Galaţi a devenit astfel proprietatea privată a unei firme brăilene, iar acest lucru se întâmplă după ce acolo s-au cheltuit ceva bani pentru modernizări. 

„Nu ştim exact cum vor sta lucrurile, dar cel mai probabil va trebui să părăsim curând acest sediu. Nu s-au discutat deocamdată variantele pe care le avem la îndemână, dar vom cere sprijin autorităţilor pentru rezolvarea situaţiei”.

„Teoretic vorbind, nu este exclus să ne desfăşurăm temporar activitatea în actualul sediu al Agenţiei de Mediu”, ne-a spus Mihai Turcu, şeful Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Acesta a mai precizat că nu l-a cunoscut încă pe noul proprietar şi că acesta nu a cerut deocamdată evacuarea clădirii, însă a precizat că este vorba, probabil, despre o chestiune de timp până când aceste lucruri se vor întâmpla.

Licitaţie

Responsabili pentru vânzarea clădirii sunt cei de la Regionala CFR, asta pentru că până săptămâna trecută clădirea respectivă le aparţinea. Însă datoriile foarte mari la bugetul de stat ale CFR au făcut ca Finanţele să scoată imobilul la licitaţie.

Preţul de vânzare a fost de 426.500 lei, iar actualul proprietar a intrat în posesia clădirii în urma unei licitaţii, la care a plătit cu 100 de lei mai mult decât preţul de pornire.

„E păcat că nu s-au putut găsi mai puţin de cinci miliarde de lei pentru o astfel de clădire. Spun asta pentru că, în eventualitatea în care ne-am muta într-un sediu nou, va trebui găsită o soluţie care nu poate fi decât mai costisitoare”, a mai spus şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

Citit 1185 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.