Doi basarabeni au fost alungaţi din Galaţi

Doi basarabeni au fost alungaţi din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova, un bărbat de 38 de ani şi o femeie de 45 de ani, nu vor mai avea voie să pună piciorul în România în următoarele luni, pentru că au încălcat condiţiile de şedere în ţara noastră. Ei au fost depistaţi în Galaţi, zilele trecute, în urma unui control al poliţiştilor de la Imigrări, al celor de la Crimă Organizată, polițiștilor de la IPJ și Frontieră, autorităţile constatând că basarabenii ar fi trebuit să plece în ţara lor, de unde veniseră în condiţii absolut legale.

"În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că străinii au intrat legal pe teritoriul României, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit ţara noastră. Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1.400 de lei", precizează scms. Ciprian Şimu, şeful Servicului Imigrări Galaţi.

Acestea nu au fost singurele sancţiuni suportate de cei doi basarabeni şi pe care le riscă orice străin care încalcă condiţiile de şedere. La ieşirea din ţară, bărbatului i se va aplica interdicţia de a reveni în România pentru o perioadă de trei luni, iar femeii, pentru şase luni.

Citit 3395 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.