Căldura din tribunal se combate cu aerul condiţionat

Căldura din tribunal se combate cu aerul condiţionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De fiecare dată când afară este frig, în sălile de judecată de la Palatul de Justiţie este foarte cald. Asta nu e chiar un lucru rău, mai ales că oamenii stau uneori în sala de judecată şi câteva ore.

Dar ce se întâmplă atunci când este mult prea cald? Adică aşa cum a fost marţi, când afară erau suficiente grade în termometru? Ei bine, unii judecători au combătut căldura cu… aerul condiţionat.

Ne-am pus zeci de întrebări, mai ales că justiţia gălăţeană este la cotă de avarie cu banii. Se pare însă că explicaţii există.

„Centrala proprie din Palatul de Justiţie încălzeşte toată clădirea. Este foarte veche şi nu există posibilitatea ca ea să fie reglată: ori o închizi, ori o ţii deschisă. Este destul de neplăcut, mai ales că nu o poţi închide de tot şi să ţii, de exemplu, grefierii de la arhive în frig”, ne-a explicat doamna Mariana Ghena, preşedinta Curţii de Apel Galaţi.

Informată fiind că unii judecători mai apelează şi acum la aerul condiţionat, Mariana Ghena ne-a spus că „nu e normal aşa ceva, pentru că instanţele gălăţene sunt la cota de avarie cu banii. Voi discuta această problemă cu colegii mei şi voi căuta cea mai bună soluţie ca acest lucru să nu se mai întâmple. Nu vrem să plătim şi căldură şi curent electric”.

Vom reveni şi cu alte amănunte despre căldura din sălile de judecată, dar şi despre situaţia financiară a instanţelor gălăţene.

Citit 911 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.