Zeci de ucraineni muncesc ilegal în Galaţi

Zeci de ucraineni muncesc ilegal în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Verificările făcute de Inspectorii de la Imigrări la o firmă subcontractoare de pe platforma Şantierului Naval din Galaţi au scos la iveală zeci de nereguli privind încadrarea în muncă a unor cetăţeni străini. 38 de ucraineni au fost depistaţi în ilegalitate cu ocazia controlului făcut de autorităţile abilitate să verifice condiţiile de încadrare în muncă deşi, aparent, angajatorul făcuse o serie de paşi legali. "Uitase", însă, un mic amănunt: că străinilor le trebuie aviz de detaşare în momentul în care efectuează activităţi lucrative la un agent economic de pe teritoriul României. 

"În cadrul acţiunii întreprinse, poliţiştii de Imigrări au depistat 38 de cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, din Ucraina, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, pe un şantier naval din municipiu. S-a stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza paşapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul ţării noastre respectiv nu deţineau aviz de detaşare, conform prevederilor OUG 25/2014", se precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrări. 

Firma subcontractoare pentru care aceştia lucrau a fost amendată cu 100.000 de lei şi somată să pună muncitorii în legalitate. Fiecare ucrainean a fost amendat cu câte 500 de lei pentru neanunţarea şederii pe teritoriul României. La acţiunea respectivă au participat şi inspectori de muncă, şi jandarmi. 

Inspectorii de la Imigrări le recomandă agenţilor economici care doresc să angajeze străini să contacteze telefonic structurile teritoriale sau să viziteze site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Citit 2873 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2018 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.