PERCHEZIȚII în mai multe localităţi din judeţ. Sute de mii de euro, furate în Franţa de spărgători gălăţeni

PERCHEZIȚII în mai multe localităţi din judeţ. Sute de mii de euro, furate în Franţa de spărgători gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În urma a şapte percheziţii efectuate pe raza judeţului Galaţi, poliţiştii au destructurat o grupare organizată de criminalitate itinerantă, constituită din cetăţeni români bănuiţi de comiterea a 31 de furturi din societăţi comerciale din Franţa. La acţiune, alături de poliţiştii români, au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

La percheziţiile organizate în baza unei comisii rogatorii internaţionale, au participat ofiţerii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi poliţişti din cadrul Secţiei de Cercetări din Limoges (Franţa), poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic. Întreaga activitate a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Oamenii legii au descins la şapte adrese de pe raza localităţilor Târgu Bujor, Umbrăreşti, Moscu, Pechea, Bereşti şi Galaţi şi au pus în executare şase mandate de aducere. Din componenţa grupului infracţional s-a stabilit că fac parte doi fraţi din oraş Târgu Bujor, lideri de grup, şi alţi doi bărbaţi, din comuna Vlădeşti, respectiv, oraşul Bereşti.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că românii cercetaţi sunt bănuiţi că ar fi acţionat în Franţa, în perioada 2013-2017. Aceştia rupeau sau tăiau, în timpul nopţii, acoperişul clădirilor în care erau amplasate societăţile comerciale şi sustrăgeau sumele de bani păstrate peste noapte în casele de marcat.

Prejudiu de aproximativ 400.000 de euro

În acest fel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, în calcul nefiind luate distrugerile cauzate clădirilor.

La percheziţiile domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi aparatură folosită pentru orientare şi comunicare la comiterea faptelor, respectiv GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT şi staţii de comunicare. De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost instituite sechestre asupra a trei autoturisme, bunuri despre care există date că au fost achiziţionate cu banii proveniţi din comiterea furturilor din Franţa.

Persoanele identificate şi pe numele cărora erau emise mandatele de aducere au fost conduse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea audierii, fiind emise mandate de arestare internaţională pe numele acestora. Cei în cauza au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Galaţi.

Citit 4991 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.