Modificările la OUG 7, adoptate de Guvern
Foto: capital.ro

Modificările la OUG 7, adoptate de Guvern
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că a aflat înaintea şedinţei de Guvern despre avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii pe OUG care modifică Ordonanţa 7 şi că premierul a considerat că trebuie adoptată Ordonanţa pentru a pune în aplicare modificările convenite cu şefa CSM, Lia Savonea, şi cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale magistraţilor. El a spus că orice lege este perfectibilă, iar modificările făcute acum de Guvern "prezintă un pas semnificativ pentru realizarea opţiunilor exprimate de magistraţi".

Tudorel Toader a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei de Guvern şi a refuzat să răspundă întrebărilor. În declaraţia de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern, Toader nu a amintit nimic despre modificările din OUG 7 privind secţia de anchetare a magistraţilor, care rămân în acea formă, în pofida protestelor magistraţilor şi a instituţiilor din justiţie.

Tudorel Toader a spus că "temeiul" acestor modificări făcute OUG 7 a fost întâlnirea avută de el şi de premierul Viorica Dăncilă cu preşedinta CSM, Lia Savonea, cu conducerea Inspecţiei Judiciare şi a Secţiei de anchetare a magistraţilor şi cu preşedinţii Asociaţiei Magistraţilor din România, Uniunii Naţionale a Judecătorilor şi Asociaţiei Procurorilor din România.

Citit 1292 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.