Modificările la OUG 7, adoptate de Guvern

Modificările la OUG 7, adoptate de Guvern

capital.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că a aflat înaintea şedinţei de Guvern despre avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii pe OUG care modifică Ordonanţa 7 şi că premierul a considerat că trebuie adoptată Ordonanţa pentru a pune în aplicare modificările convenite cu şefa CSM, Lia Savonea, şi cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale magistraţilor. El a spus că orice lege este perfectibilă, iar modificările făcute acum de Guvern "prezintă un pas semnificativ pentru realizarea opţiunilor exprimate de magistraţi".

Tudorel Toader a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei de Guvern şi a refuzat să răspundă întrebărilor. În declaraţia de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern, Toader nu a amintit nimic despre modificările din OUG 7 privind secţia de anchetare a magistraţilor, care rămân în acea formă, în pofida protestelor magistraţilor şi a instituţiilor din justiţie.

Tudorel Toader a spus că "temeiul" acestor modificări făcute OUG 7 a fost întâlnirea avută de el şi de premierul Viorica Dăncilă cu preşedinta CSM, Lia Savonea, cu conducerea Inspecţiei Judiciare şi a Secţiei de anchetare a magistraţilor şi cu preşedinţii Asociaţiei Magistraţilor din România, Uniunii Naţionale a Judecătorilor şi Asociaţiei Procurorilor din România.

Citit 958 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.