Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
3 comentarii

Un al cincilea membru al unei grupări care în urmă cu doi ani îngrozea Austria într-o serie de spargeri fără precedent a ajuns recent după gratii, fiind capturat la Satu Mare. El a fost arestat prin decizia judecătorilor orădeni, dar nu va ajunge deocamdată în Austria, fiind cercetat pentru alte furturi, în ţară.

Perioada 2017-2018 a fost intervalul în care mai mulţi gălăţeni, reuniţi într-o grupare specializată în furturi de bancomate, a dat lovitură după lovitură în mai multe localităţi, punând în alertă maximă poliţia austriacă. 14 bancomate amplasate fie în sedii de bănci, fie în supermarketuri, au fost furate cu totul, prin folosirea de explozibil sau prin legarea cu cabluri de oţel şi smulgerea din pereţi, cu ajutorul unor maşini puternice ce erau, la rândul lor, furate de la diverse companii de leasing. Ulterior, ATM-urile erau golite de bani, iar resturile abandonate în diverse locaţii.

Afacere gălăţeană

Anchetatorii care au contabilizat toate aceste spargeri, soldate cu un prejudiciu care depăşeşte  jumătate de milion de euro, au ajuns la concluzia că banda era formată din gălăţeni, iar în baza informaţiilor adunate şi cooperării cu poliţia de aici, au descins la Galaţi, în primăvara lui 2018. În urma mai multor percheziţii, au fost reţinuţi patru suspecţi, conform informaţiilor oferite la acea dată de IPJ Galaţi. Ei urmau să ajungă în faţa procurorilor austrieci de la Parchetul din Graz, pentru a oferi explicaţii. Un al cincilea membru, considerat unul dintre capii grupării, avea să fie depistat un an mai târziu.

Reţinut la Satu Mare, arestat la Oradea

Ştefan Nistor-Buzatu a fost reperat pe raza judeţului Satu Mare şi reţinut, în baza mandatului european de arestare care fusese emis pe numele lui. Dus în faţa Curţii de Apel Oradea, gălăţeanul a primit confirmarea mandatului, care ar fi putut permite, teoretic, extrădarea lui. Autorităţile judiciare române nu pot face însă acest lucru şi îl menţin în arest pentru că, deocamdată, Buzatu este cercetat, ca inculpat pentru furt calificat, într-un alt dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi. Astfel, potrivit legii, gălăţeanul acuzat de furturi de bancomate în Austria va putea fi extrădat numai după ce va fi judecat, condamnat şi va fi executat pedeapsa pe care o va primi pentru fapta comisă în ţară.

Citit 4761 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 22:33

3 comentarii

 • postat de HAHAHA Miercuri, 08 Mai 2019 11:37 194.105.20.*** Link la comentariu
  7
  7

  Articolul 1002 - FURA SEFII, FURAM si noi !!!!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 08 Mai 2019 10:23 188.24.205.*** Link la comentariu
  2
  22

  In Italia, te opresc Carabinierri la semafor daca ai masina prea scumpa, si te iau la intrebari: dar de unde ai tu bani de masina asa scumpa? Ia hai cu noi la finante sa vedem ce firme detii si ce profit ai in contabilitate!
  Ca plumbuita, 3 masini inmatriculate in Bulgaria cand era ministru transp. are 400E venit si 4000E rata lunara la un credit de 800.000E. Pai daca din 400 poti plati 4000 inseamna ca ce ne invata la scoala este gresit nu?
  Frumoasa tara locuita de cine nu merita si trebuie de sute de ani!

  Raportează
 • postat de Wolf Miercuri, 08 Mai 2019 06:40 5.13.217.*** Link la comentariu
  1
  29

  Te intrebi vazind cum unii din ce bani au masini de lux dar ei nu au muncit in viata lor macar un minunt si umbla brambura doldora de bani

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.