Taximetrişti controlaţi de Poliţie şi Protecţia Consumatorului

Taximetrişti controlaţi de Poliţie şi Protecţia Consumatorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suntem traşi în piept, dar cu voia şi neglijenţa noastră * Cereţi bon, dacă vreţi să aveţi dovada că aţi mers cu taxiul *

Comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi împreună cu poliţiştii de la Rutieră au verificat taxiurile şi respectarea drepturilor consumatorilor la transportul în regim de taxi. În cadrul acţiunii, au fost controlaţi 52 de prestatori de servicii.

Unde este lista cu tarife?

Constant a apărut problema neafişării pe portiera din faţă a valorii tarifului pe kilometru şi pe oră. De asemenea, comisarii au constatat lipsa ecusonului cu numele şi fotografia şoferului. În majoritatea cazurilor, nu exista, în interiorul maşinii, lista cu tarifele practicate.

Cu bagajele atârnânde

Transportul bagajelor pasagerilor se face uneori ignorând capacitatea portbagajului şi fără ca acesta să se închidă corespunzător. Multe aparate de taxat au fost găsite defecte sau deconectate de la sistemul de tarifare.

Fără bon la final de cursă

Consumatorii sunt deja familiarizaţi cu serviciile de taximetrie făcute cu lampa de taxi aşezată pe cupolă, cu luminile stinse, şi cu aparatul de taxat oprit. Patru taximetrişti au fost prinşi în flagrant, ei neeliberând bon fiscal la sfârşitul cursei.

Condică de reclamaţii aveţi?

Verificările oamenilor legii au demonstrat că operatorii economici nu deţin o evidenţă a reclamaţiilor primite de la consumatori. Pentru nerespectarea prevederilor legale, s-au dat 41 de sancţiuni, din care 26 de avertismente şi 15 amenzi, în valoare totală de 5.000 lei.

Obligaţiile taximetriştilor

Clienţi de taxi, aflaţi de la noi că toţi operatorii au obligaţia  înscrierii, pe portiera din faţă, a valorii tarifelor de distanţă în lei per kilometru. Înscrierea trebuie să fie vizibilă de la minim cinci  metri. De asemenea, trebuie să puteţi vedea ecusonul cu numele şi fotografia conducătorului auto.

Verificaţi înainte de începerea cursei dacă aparatul de taxat este în stare de funcţionare. Solicitaţi la încheierea cursei bonul fiscal, pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea sau siguranţa serviciului.

„La Galaţi, spre deosebire de restul regiunii – care cuprinde şi judeţele Vrancea, Brăila, Tulcea - nu a fost cazul să suspendăm activitatea vreunei firme de taximetrie”, confirmă comisarul Mărioara Gătej, din cadrul Protecţiei Consumatorului.

Citit 879 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.