Contrabandist condamnat, membru al unei grupări infracţionale, prins la intrarea în ţară

Contrabandist condamnat, membru al unei grupări infracţionale, prins la intrarea în ţară
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat, emis de autorităţile române.

Bărbatul, C.V., cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, în vârstă de 56 de ani, s-a prezentat, pe 22 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară. Acesta era pasager într-un autoturism înmatriculat în România. La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de patru ani.

Bărbatul a fost condamnat într-un dosar în care poliţiştii de frontieră, alături de poliţiştii de la BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, au făcut cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional şi contrabandă în formă continuată. Ancheta în acest caz, începută în 2009, a culminat în anul 2011, când au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare în diferite locaţii din judeţele Galaţi şi Brăila, în urma cărora poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, şase autoturisme (Mercedes ML, BMW seria 3, BMW 525, Ford Transit, Renault Laguna, Opel Zafira), două laptopuri, şapte computere, două hard-diskuri şi 75 de telefoane mobile.

Oamenii legii au stabilit la acea vreme că din grupare făceau parte 15 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, toate ocupându-se de contrabandă cu ţigări. Mai exact, membrii reţelei procurau ţigări din Republica Moldova, le ascundeau în anvelope şi în locuri special amenajate în autoturisme şi le transportau pe teritoriul României, unde apoi le comercializau. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 1.555.200 de lei.

Acum, bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galaţi şi a ajuns după gratii, în vederea executării pedepsei.

Citit 1641 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.