În comă alcoolică, a lovit cu maşina doi pietoni şi a fugit

În comă alcoolică, a lovit cu maşina doi pietoni şi a fugit
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Folteşti, a provocat, pe raza comunei, un accident de circulaţie, soldat cu două victime, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, şi un copil, în vârstă de opt ani, după ce s-a urcat băut la volan. Mai mult, conducătorul auto nici nu avea permis de conducere şi mai avea un dosar penal pentru această infracţiune. După ce le-a acroşat cu maşina pe cele două victime, care veneau de la o petrecere de copii, şi le-a aruncat într-un şanţ, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, deşi una dintre persoanele rănite l-a rugat să sune la 112. 

Poliţiştii au fost însă alertaţi şi au reuşit să îl identifice pe şoferul fugar, pe care l-au prins în mai puţin de o oră. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, acesta era atât de băut, încât nu a putut fi testat cu aparatul Drager. „Conducătorul auto a fost condus la Spitalul din Târgu Bujor pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul testării arată că bărbatul avea o alcoolemie de 3,49 g/l alcool în sânge. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În timp ce bărbatul se trezea din beţie în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, cele două persoane rănite primeau îngrijiri medicale la spital. „Pacientul adult este stabil hemodinamic. A suferit o ruptură bilaterală de ligamente la piciorul drept şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale”, ne-a declarat Violeta Şapira, medic în cadrul spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Şi copilul în vârstă de opt ani va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, intervenţie care va fi făcută în zilele următoare. „Copilul a fost adus cu o fractură de femur şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Totodată, acesta prezenta şi un traumatism cranio-cerebral minor. Este internat pe secţia de ortopedie pediatrică şi va fi ţinut sub supraveghere medicală”, ne-a explicat Iuliana Moraru, medic pediatru din cadrul Spitalului „Sf. Ioan” Galaţi.  

Bărbatul era cercetat într-un alt dosar penal

Individul care a produs tragedia şi a băgat în spital două persoane a fost escortat de poliţişti la Judecătoria Târgu Bujor, unde s-a discutat măsura arestului preventiv. Propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a fost acceptată de judecători, mai ales că acesta nu era la prima abatere de la lege. „Bărbatul era cercetat într-un alt dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Aşadar, individul are timp să se gândească la ceea ce a făcut, mai ales că următoarele 30 de zile le va petrece după gratii. El este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Acest accident aduce din nou în atenţie un altul, petrecut în urmă cu trei ani tot pe raza localităţii Folteşti, când Ivanciu Corcioveiu a omorât doi copii după ce s-a urcat la volan în ciuda faptului că nu avea permis şi avea deschis pe numele său un dosar penal pentru această infracţiune. Această tragedie se putea repeta şi acum, dar cele două victime au avut noroc şi au scăpat cu viaţă.

Citit 5409 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.