19 poliţişti de la Rutieră, condamnaţi pentru luare de mită

19 poliţişti de la Rutieră, condamnaţi pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul mitei de la Poliţia Rutieră Brăila. Astfel, 19 din cei 22 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Biroul Rutier, Serviciul Rutier şi Biroul Ordine Publică, trimişi în judecată, s-au ales cu condamnări de peste doi ani de închisoare. Cu toate acestea, niciunul nu va ajunge după gratii pentru că judecătorii au decis şi suspendarea executării pedepselor.

Judecătorii gălăţeni au stabilit următoarele pedepse: Valentin-Eugen Bunea - 2 ani şi 9 luni  de închisoare, Ionuţ Urse - 2 ani şi 8 luni, Marius Simion - 2 ani şi 6 luni, Daniel Meiroşu - 2 ani şi 8 luni, Ionuţ Grigoriu - 2 ani şi 8 luni, Daniel Hagiu - 2 ani şi 8 luni,  Emanuel Ion - 2 ani şi 8 luni, Cosmin-Valentin Mei-Roşu - 2 ani şi 9 luni, Alin-Petrişor Paraleu - 2 ani, 11 luni şi 20 zile, Dragoş Pascu - 3 ani, Fănel Podaru - 3 ani, Florian Valentin Oprescu - 2 ani şi 9 luni, Marius Bunea - 2 ani şi 9 luni, Gheorghe Manea - 2 ani şi 8 luni, Dragoş Constantin Custură - 2 ani şi 8 luni, Cristian Bălan - 2 ani, Stănică Farcaş - 2 ani şi 8 luni, Adrian Ilie - 2 ani şi 8 luni, şi Ionuţ-Adrian Mocanu - 2 ani şi 8 luni. Toţi au un termen de încercare de trei ani, perioadă în care nu au voie să mai săvârşească o altă faptă penală pentru a nu ajunge după gratii.

Conform deciziei pronunţate de Curtea de Apel Galaţi, instanţa a dispus, ca pedeapsă complementară, interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor, printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii care au instrumentat acest dosar susţin că, în perioada 17 ianuarie - 21 aprilie 2015 (aproximativ trei luni), grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit un total de 127 de acte materiale de luare de mită şi patru situaţii de complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni. "Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare", arată anchetatorii.

Citit 7551 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 12:17

6 comentarii

 • postat de adiilie
  Vineri, 17 Ianuarie 2020 16:47
  5.13.166.***
  va dati seama ce speriati sunt politistii din toata tara ? niciunul nu va mai incalca legea. bravo judecatori
  0
  3
  Raportează
 • postat de Șpaga și trântorii nevinovați!
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 13:26
  86.124.205.***
  Urmează să se pensioneze cu pensii speciale, sărăcuții! Judecătorul merită să i se taie din salariu/salarii, cuantumul sumii ce reprezintă șpăgile luate, adică mai toate salariile. Judecători din ăștia să tot avem în țară și pe urmă ne întrebăm de ce emigrăm din țara asta coruptă în alte țări corupte.
  0
  11
  Raportează
 • postat de ro
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 11:33
  91.216.52.***
  Intrebari:
  - de ce cu suspendare? ca n-au mai facut si alta data asa ceva??
  - banii primiti au fost confiscati?
  - au fost dati afara din politie?
  Daca mai sunt intrebari sa raspunda cei care verifica justetea actului de justitie...
  0
  19
  Raportează
 • postat de merlot
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 09:50
  109.102.130.***
  mită este o compensație pentru salariile mici polițiști de la Rutieră
  15
  5
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 07:42
  188.24.205.***
  Nemernicii !!

  Stăteau la şpagă poliţiştii brăileni de pe timpul lui ceauşescu ŞI PÂNĂ ASTĂZI

  La intrarea în Brăila, semaforul noaptea intermitent, semn de stop, nu era nici dracu, dar nimeni pe străzi, dacă nu opreai complet te opreau şi te ţineau de vorbă până dădeai şpagă sau îţi luai amendă !!!

  AZI LA FEL !

  De la sensul giratoriu de la Bac Brăila până la ieşirea din oraş pancarda, nu există nicio clădire rezidenţială, nicio trecere de pietoni DAR LIMITA DE 50 KM/H !!!

  În loc să fie 70 pun 50 ca să aibă motive de şpagă.


  Şi stau ca şpăgarii la reprezentanţele auto inutil în timp ce în oraş interlopii fac liniuţe.


  APOI TRECERILE DE PIETONI DIN BRĂILA
  care încep din scara blocului, aleea de parcare, strada cu 2 benzi spre mall, aleea parcare opusă, la intrarea în blocul de vizavi !!!

  Este absolut imposibil să vezi pietonii din dreapta sau stânga !!!
  Este ceva incredibil!
  Nu am văzut aşa ceva în alt oraş sau ALTĂ ŢARĂ!!

  În Constanţa la străzile cu peste 4 benzi au insulă pentru pietoni şi separă sensurile de mers, adică împart o trecere de pietoni în DOUĂ treceri de pietoni pentru a fluidiza traficul.

  Dar Constanţa e mult înainte, bine, Galaţi mediocru şi Brăila îndărăt.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Cineva
  Miercuri, 15 Ianuarie 2020 07:32
  109.103.136.***
  Asta-i Romania reala---- la unii se da la altii nu.
  Rusine. Miroase urat.
  Mai ramane sa-i avanseze profesional.
  Pensii mai mari si mai devreme.
  In ce tara traim .
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.