Judecat pentru abandon de familie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O plângere formulată de  Moraru Mihaela (reprezentant legal al minorului Tăbăcaru Iustin Andrei)  către Secţia 4 de Poliţie Galaţi s-a transformat în cele din urmă într-un dosar penal.

Prin conţinutul plângerii, Moraru Mihaela a solicitat cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de abandon de familie de către Tăbăcaru Ovidiu George.

De ce? „Pentru că acesta nu a plătit, în favoarea minorului, pensia de întreţinere la care a fost obligat prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Cum de s-a ajuns la această situaţie? Din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi reiese că, în perioada 2005-2007, Moraru Mihaela a avut o relaţie de concubinaj cu Tăbăcaru Ovidiu George, relaţie în urma căreia s-a născut Tăbăcaru Iustin Andrei.

S-a născut, dar întrucât Tăbăcaru Ovidiu George era căsătorit, nu a dorit să recunoască paternitatea copilului. În această situaţie, Moraru Mihaela a fost nevoită să introducă acţiune în instanţă (Judecătoria Galaţi) pentru stabilirea paternităţii minorului amintit.

În replică, T.O.G. nu s-a prezentat nicăieri pentru ceea ce a fost solicitat. În primul rând nu s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti pentru efectuarea expertizei medico-legale necesară cercetării paternităţii de tip ADN.

În consecinţă, instanţa de judecată, coroborând probele cu refuzul nejustificat şi repetat al bărbatului de a se supune expertizei amintite, a hotărât obligarea acestuia la o pensie lunară de  întreţinere în favoarea copilului începând cu data de 11 iunie 2008, în cuantum de 25 la sută din venitul net realizat de acesta cu titlu de obligaţie de întreţinere.

Vizavi de aceasta, bărbatul a declarat că n-a putut să-şi îndeplinească obligaţiile, întrucât nu a avut bani. Recunoaşte, în consecinţă, învinuirea ce i se aduce, dar, a mai declarat că nu o regretă.

Reiese în această situaţie, aşa cum scrie şi în rechizitoriul unităţii de parchet amintite, că, de fapt, „din rea-credinţă nu şi-a achitat obligaţiile, negând în acelaşi timp că este tatăl copilului, nefăcând nimic pentru a contribui la creşterea acestuia.

Apărarea sa în sensul că nu este tatăl copilului şi că nu ar avea  surse materiale este irelevantă în cauză, având în vedere şi realitatea că este administratorul a două societăţi gălăţene.”

În fine, pentru aceste considerente juridice legale, Tăbăcaru Ovidiu George a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul unităţii de parchet amintite, în ziua de 22 februarie a.c.

Acuzaţia, aşa cum am menţionat la început, este aceea de abandon de familie, faptă prevăzută şi pedepsită conform art.305, al.1, lit.c din Codul penal.

Evident, s-ar mai putea discuta şi despre partea morală a chestiunii de faţă, altfel una vitală cel puţin pentru minorul afectat de atitudinea tatălui, dar, cu siguranţă, nişte cuvinte în plus nu vor putea aduce reparaţiile necesare…

Citit 1514 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.