Tunuri de milioane în imobiliare. Firme cercetate penal pentru evaziune în construcții

Tunuri de milioane în imobiliare. Firme cercetate penal pentru evaziune în construcții
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Peste 5.000.000 de lei este prejudiciul estimat de procurori într-un dosar penal în care sunt vizate două firme de construcții care au derulat, în ultimii ani, afaceri în Galați și Brașov. Parchetul Tribunalului de sub Tâmpa are pe masă un dosar penal în care sunt vizați administratorii societăților, în cadrul căruia au făcut luni, 14 iunie 2021, zece percheziții în diverse locații din cele două județe. 


Cele zece descinderi făcute de investigatorii brașoveni, care instrumentează dosarul de evaziune fiscală, au avut loc la sediul social, la punctele de lucru, la domiciliile administratorilor și asociaților societăților în cauză și au vizat strângerea de probe care să dovedească faptul că afacerile derulate de firmele respective nu s-au făcut cu respectarea legilor fiscale, ci prin fraudarea contabilității astfel încât să nu se plătească la bugetul de stat mare parte din taxele și impozitele aferente operațiunilor comerciale. ”Din cercetări a rezultat faptul că cele două societăți comerciale, prin administratorii lor, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, ce constau în achiziții de materiale de construcții și prestări servicii, în scopul prejudicierii bugetului de stat. Prejudiciul astfel cauzat este de peste 5.000.000 de lei”, au precizat anchetatorii printr-un comunicat. În cele zece locații verificate ieri, șapte cu titlu de percheziție, iar alte trei de control cu caracter economic, polițiști au căutat înscrisuri, documente de proveniență, medii de stocare și au pus în aplicare șapte mandate de aducere pe numele unor persoane care au ajuns la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, pentru audieri.


Citit 4105 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 12:15

1 comentariu

 • postat de Un cetatean, domnle
  Miercuri, 16 Iunie 2021 14:12
  5.13.154.***
  Recuperarea prejudiciilor și închiderea firmelor.
  Aaaa... Am glumit. Cine, naiba, crede ca vor păți ceva în afara de câteva zeci sau sute de milioane amenda?!? Sume care sunt un mizilic pentru ei
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.