Captură de obiecte pirotehnice periculoase, vândute în parcarea supemarketului
Foto: Foto: IJJ Galati

Captură de obiecte pirotehnice periculoase, vândute în parcarea supemarketului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu o zi înainte de Anul Nou, doi tecuceni au fost depistați de jandarmi, la ore diferite, în timp ce abordau diverse persoane în parcarea unui supermarket și le ofereau spre vânzare articole pirotehnice interzise. Bărbații s-au ales cu dosare penale și au rămas și fără marfa, care le-a fost confiscată.

Au zis să împuște doi iepuri dintr-un foc și să facă bani frumoși de pe urma pocnitorilor, vânzând obiectele pirotehnice în parcarea unui supermarket luat cu asalt de clienți veniți la aprovizionarea pentru petrecerea de Revelion.

Doi tecuceni s-au ales cu dosare penale pentru că au fost reclamați la 112 de diversi martori, care au văzut cum comercianții vindeau fără nicio jenă, direct din portbagajul mașinilor, petarde și pocnitori care mai de care mai zgomotoase. Unul dintre ei, un tecucean de 27 de ani, comercializa, după cum aveau să constate jandarmii, baterii de petarde cu 10, 16 sau 19 focuri.

Obiectele pirotehnice au fost găsite în interiorul mașinii, iar bărbatul a declarat că nu deține documente legale pentru produsele în cauză și că le cumpărase de la o persoană necunoscută, din București.

Câteva ore mai târziu, spre seară, într-o mașină înmatriculată în Germania, aparținând unui bărbat de 30 de ani, tot jandarmii au găsit mai multe cutii cu pocnitori și baterii de petarde cu mai multe focuri, produse pirotehnice pentru care bărbatul nu deținea documente legale.

Ambii bărbați au fost conduși la sediul Jandarmeriei, unde le-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, iar bunurile au fost confiscate și predate polițiștilor. Cercetările sunt continuate de poliție.

 

 

 

 

 

Citit 4978 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Ianuarie 2022 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.