Soţii Caluianu - în mormânt, şoferul - la judecată

Soţii Caluianu - în mormânt, şoferul - la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Costel  Agache a condus băut şi e acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului *

Datele unui cumplit accident rutier soldat cu moartea a două persoane (soţii Cornelia şi Sterică Caluian, din satul Tătarca – Şiviţa)  s-au strâns, încet-încet, într-un dosar penal care a fost soluţionat zilele acestea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Verdictul? Agache Costel, de 32 de ani, din Şiviţa, comuna Tuluceşti, autorul accidentului mortal, a fost trimis în judecată pentru faptele grave pentru care, de altfel, a şi fost cercetat: ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Veste de moarte de pe şosea

În dimineaţa de 3 mai 2010, în jurul orei 5,50, lucrătorii de poliţie de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Galaţi au fost sesizaţi, prin Dispeceratul Apel Unic de Urgenţă 112 că, pe DN 26, la kilometrul 16+200, la  ieşirea din Tuluceşti, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, iar conducătorul auto implicat în acel eveniment a părăsit locul faptei. 

Era o porţiunea de şosea în linie dreaptă, iar la o distanţă de 45 de metri, pe sensul de circulaţie  Frumuşiţa-Galaţi, la intrarea în comuna Tuluceşti, erau amplasate şi două indicatoare – „Drum cu denivelări”, respectiv „Limitare de viteză – 50 km/h”.

La locul accidentului, în şanţul de pe marginea carosabilului, au fost găsite două persoane (bărbat şi femeie), una peste alta, cu faţa în jos.

Împrejurul zonei se găseau cioburi de geam, resturi dintr-o oglindă retrovizoare, bucăţi dintr-o bară de protecţie, doi pantofi tip Adidas de culoare bej, un pantof bărbătesc de culoare bej, o şosetă, sânge…

Reconstituire din cioburi şi mărturii

Corpurile neînsufleţite ale celor doi soţi au fost examinate medico-legal, rezultatul nelăsând nici un dubiu cu privire la cauzele morţii acestora.

Pentru poliţişti începea aventura descoperirii făptaşului, care avusese puterea să părăsească locul tragediei.

Fragmente din material plastic, precum şi din oglinda retrovizoare au creat prima bănuială cu privire la marca maşinii implicate în accident şi anume că e vorba de un BMW.

S-a căutat în baza de date a Poliţiei şi nu numai şi, la scurt timp, „urmele” au dus în curtea lui Agache Costel  din Şiviţa, care adusese de curând un BMW argintiu din Italia.

Acolo zăcea şi BMW-ul avariat serios în urma impactului cu cele două trupuri ale victimelor, dar, la domiciliu, lipsea tocmai autorul accidentului.

A fost găsit, în aceeaşi zi, în jurul orei 12,10, la sediul IPJ Galaţi. S-a aflat apoi, că, în seara zilei de 2 mai a.c., în jurul orei 22,30, condusese BMW-ul cu numărul GL 041002 dinspre Galaţi spre  Şiviţa, iar la  un moment dat a intrat pe contrasens, acroşând două persoane care se deplasau în sens invers.

Luată la întrebări, persoana care s-a aflat pe scaunul din dreapta al autoturismului a declarat că, înainte de accident, Agache Costel a fost la un bar din Şiviţa unde a băut două beri la cutie. Apoi, la Tuluceşti, acesta a mai ingerat conţinutul altei cutii cu bere.

De aici, au luat-o spre Şiviţa, porţiune de drum pe care, după cum a declarat martorul de pe scaunul din dreapta, Agache Costel a condus sinuos şi cu viteză mare.

Acelaşi martor declară că, la ieşirea din Tuluceşti, maşina a pătruns pe contrasens după care s-a auzit un zgomot puternic. A.C. a oprit, a observat cele două victime întinse pe carosabil, ce păreau a fi în stare de inconştienţă, dar n-a schiţat nici un gest de a le acorda primul ajutor şi, fără să anunţe organele de Poliţie, s-a urcat la  bordul BMW-ului cu care a ajuns  acasă. A avut însă grijă să-l avertizeze pe cel din dreapta să nu spună nimic despre accident.

Iresponsabilitate mortală, nici vorbă de fatalitate

Din cercetările făcute ulterior a reieşit că BMW-ul ar fi putut avea o viteză cuprinsă între 45 şi 70 de km/h şi că dacă conducătorul auto n-ar fi băut ar fi putut evita impactul violent şi fatal pentru soţii Caluian.

E clar, deci, că tragedia nu poate fi pusă pe seama destinului!…

Cum vă spuneam, acum urmează judecata. Agache Costel nu mai avea antecedente penale, ceea ce ar putea constitui la o adică o circumstanţă atenuantă, dar e greu de crezut că se mai poate ţine seama de aşa ceva pentru o persoană care s-a urcat sub influenţa alcoolului la volan şi a şi părăsit locul accidentului.

Alte comentarii sunt de prisos, în instanţă se va hotărâ soarta lui Agache Costel.  În privinţa destinului crunt al celor doi soţi, a hotărât, din păcate, un şofer iresponsabil, ca să nu spunem mai mult.

Citit 2237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.