Pentru asociaţii mumă, pentru Apaterm ciumă

Pentru asociaţii mumă, pentru Apaterm ciumă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentarii gălăţeni şi nu numai ei s-au grăbit să ridice mâinile şi să voteze o lege care anulează penalităţile şi majorările asociaţiilor de proprietari care-şi plătesc datoriile la apă caldă şi căldură în 12 luni.

Legea, benefică pentru unii, nu a luat în calcul situaţiile în care furnizorul de agent termic nu este acelaşi cu producătorul. Este adevărat că în ţară mai sunt doar trei situaţii asemănătoare Galaţiului, cu întreprinderi care produc agent termic independent de sistemul de distribuţie - Craiova, Constanţa şi Bucureştiul, dar ele ar fi trebuit puse la socoteală.

Directorul Apaterm, George Cubasa (FOTO), a sesizat această problemă, cerând ajutorul prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun: „Legea prevede că asociaţiilor care îşi plătesc în 12 luni datoriile li se anulează majorările şi penalităţile în raport cu mine. Dar nu se spune ce fac eu mai departe în raport cu producătorul de agent termic şi de unde scot aceşti bani ca să-i dau mai departe”.

„Sunt necesare nişte adăugiri la lege altfel furnizorul îmi închide uşa în nas. Nu avem nici un ban să plătim mai departe din penalităţile şi majorările către Electrocentrale. Deja asociaţiile cer stoparea majorărilor şi a penalităţilor şi eu nu ştiu ce să fac”, a declarat George Cubasa.

Aleşii ar trebui să ia măsuri mai ales că normele de aplicare ale acestui act normativ nu au fost publicate încă.

Citit 1812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.