Incident medical cu implicaţii diplomatice. Gălăţean DISPĂRUT fără urmă dintr-un spital austriac

Incident medical cu implicaţii diplomatice. Gălăţean DISPĂRUT fără urmă dintr-un spital austriac
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Laurenţiu Stoica (33 ani) a fost internat într-un spital din Austria în urmă cu şapte luni, după ce a suferit un atac cerebral. De atunci, familia nu mai ştie nimic de el şi susţine că a primit informaţii contradictorii de la reprezentanţii unităţii medicale. Singura speranţă a rudelor stă acum în demersurile Ministerului Afacerilor Externe.

În vara anului trecut, Laurenţiu Stoica pleca din Galaţi, unde fusese în concediu, pentru a se întoarce în Belgia, stat pe teritoriul căruia încerca să îşi găsească un rost. A pornit la drum cu doi veri, dar nu a ajuns la destinaţie, pentru că, în Austria, i s-a făcut rău. A coborât din maşină, a leşinat şi s-a lovit puternic la cap, fiind transportat cu un elicopter la spitalul Wiener Neustadt, aflat la 50 de kilometri de Viena. Medicii care l-au consultat acolo au stabilit că starea sa era extrem de gravă şi i-au dat şanse minime de supravieţuire, aspect care a fost transmis şi familiei, când aceasta s-a interesat de starea lui Laurenţiu.

"L-au băgat la aparate şi au spus că, dacă în 48 de ore nu îşi revine, îl scot de la aparate. Au spus că avea creierul inundat cu sânge în proporţie de 80 la sută", menţionează Ion Stoica, tatăl bărbatului.

Puse în faţa iminentei morţi a tânărului, rudele s-au mobilizat şi au aşteptat în ţară un semn de la spitalul din Austria sau chiar corpul neînsufleţit, ca să îl înmormânteze. Sora bărbatului a venit din Italia la Galaţi şi ar fi încercat să afle telefonic de la reprezentanţii unităţii medicale dacă fratele ei mai trăieşte, dacă a murit şi, dacă da, ce s-a întâmplat cu trupul său. Demersurile nu au avut nici un rezultat, singura informaţie pe care au primit-o fiind aceea că în cazul morţii lui Laurenţiu i-ar fi putut fi prelevate organele, pentru această procedură nefiind necesar, acolo, acordul familiei.

Nici sprijinul pe care l-au cerut prin intermediul Ambasadei României la Viena nu a dat rezultate, demersurile diplomatice rămânând fără răspuns din partea spitalului. În acest moment, singura soluţie este implicarea Ministerului Afacerilor Externe pentru lămurirea acestei probleme, prin sesizarea omologilor austrieci.

Citit 7875 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2017 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.