Construcţia din stradă

Construcţia din stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Povestea e simplă şi vizibilă de la distanţă. Un cetăţean cumpără o bucată de teren aflată pe Str. Pictor Isser. Nu luăm în discuţie felul în care arată strada respectivă, care numai cu o rută de circulaţie pentru un oraş european nu seamănă. Dar se cheamă că există.

În exact zona de deschidere a terenului respectiv, direct pe stradă, un altul construieşte ceva.  Încotro să te îndrepţi pentru a stăvili elanul constructiv al celui care, cu de la sine putere, se întinde cum vrea el pe proprietatea statului? Către Primăria Galaţi, nu-i aşa? Aşa a făcut şi cititorul care ne-a scris nouă.

Cităm din sesizarea sa către Primarul Municipiului Galaţi: „Subsemnatul…domiciliat…. posesor al BI ( identitatea o punem la dispoziţia celor abilitaţi să rezolve problema) prin prezenta vă aduc la cunoştinţă următoarele: În baza contractului de vânzare-cumpărare, încheiere de autentificare nr….. din… am dobândit imobilul situat în Galaţi, str. Pictor Isser, nr.2, compus din teren în suprafaţa de 2500 mp şi construcţii”.

„În prezent nu pot perfecta actele pentru valorificarea acestei proprietăţi motivat de faptul că o persoană a cărei identitate nu o cunosc a construit o anexă şi a îngrădit o suprafaţă de teren pe strada Pictor Isser nr.2, blocându-mi deschiderea proprietăţii şi accesul în interiorul acesteia”.

„Având în vedere că sunt împiedicat să efectuez vânzarea imobilului vă rog să întreprindeţi măsurile şi verificările ce se impun…. Anexez: plan situaţie releveu în care partea haşurată (cu verde) reprezintă suprafaţa ocupată de persoana neidentificată.”

Vede cine vrea

Până aici toate bune şi frumoase. Inclusiv răspunsul Primăriei, care vine într-un timp record. Cererea este înregistrată pe 22.07 şi primeşte răspuns pe 9.08. 2010. Numai că răspunsul este năucitor.

Cităm pentru informarea dumneavoastră: „Ca răspuns la sesizarea dumneavoastră înregistrată la… cu nr…. prin care reclamaţi împrejmuire şi construcţie pe terenul amplasat pe strada Pictor Isser nr.2, afectându-vă accesul şi dreptul de proprietate, vă informăm: În urma verificării efectuate în teren în data de 28.07 2010 la imobilul din strada Pictor Isser nr.2 sunt mai mulţi proprietari care nu se identifică cu vecinătăţile de pe planul de situaţie anexat de dumneavoastră”.

„Construcţia reclamată (anexă gospodărească) nu a putut fi identificată în teren deoarece în plan situaţie releveu este haşurată o porţiune din strada Pictor Isser. Întrucât problema sesizată de dumneavoastră reprezintă un litigiu privind dreptul de proprietate, ea poate fi rezolvată pe cale amiabilă între părţi sau în instanţă”. Semnează, evident, primarul şi arhitectul şef, Florentina Iugan.

Şi totuşi, există

Acum să stăm strâmb şi să judecăm drept: dacă cineva chiar a fost la faţa locului, înseamnă că nu ştie care e strada, dacă n-a văzut construcţia care se află direct pe ea.

Ca să rezolvi amiabil sau în instanţă un astfel de litigiu trebuie să găseşti proprietarul. Al cui? Al construcţiei sau al străzii? Dacă cel care construieşte nu are teren acolo, trebuie să fie dată în judecată Primăria, pentru că acceptă ca pe strada ei să se ridice anexe anapoda, unde vor muşchii celor care trec pe acolo?

În concluzie, redactăm şi noi un răspuns scurt şi la obiect către ambele părţi: „Stimate petent şi stimată Primărie, fotoreporterul de la Viaţa liberă s-a deplasat în data de 23.08.2010, pe strada Pictor Isser la numărul 2, a fotografiat anexa cu pricina, îngrădirea şi tot restul. Publicăm fotografia pentru a fi admirată, fără plan, releveu şi haşurări, de către toţi cei interesaţi”. La bună vedere!

Citit 1510 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.