Opt poliţişti la „Urmăriri”

Opt poliţişti la „Urmăriri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul „Urmăriri” din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi are de făcut o treabă serioasă cu un mănunchi de numai 8 agenţi de poliţie. Cu sprijinul comisarului-şef Iulian Vizitiu, care-i conduce, am reuşit să aflu cum se descurcă.

Urmăriri fără frontiere

Ce fac? „Gestionăm, ne-a precizat comisarul şef Iulian Vizitiu, toate problemele generate de căutarea - până în gaură de şarpe dacă e nevoie -  a persoanelor împotriva cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, a celor pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă sau mandate europene de arestare”.

„Avem de furcă şi cu identificarea cadavrelor despre care la un moment dat nu se ştie absolut nimic. Ne preocupă dispariţiile de la domiciliu de persoane majore sau de minori, cele  urmărite general şi internaţional, bolnavii psihic, precum şi cele care au comis infracţiuni pentru care instanţele de judecată au dispus măsuri de supraveghere la domiciliu”.

Modul în care reuşesc să facă faţă unei plaje largi de probleme pare simplu, dar nu este. „Ne bazăm adesea şi pe fler, dar şi pe experienţa pe care am căpătat-o, încercând să rezolvăm o multitudine de cazuri, pe teritoriul României, dar şi în afara frontierelor ţării; un caz ne-a purtat până în Portugalia, altul până în Spania, altul până în Norvegia şi Danemarca etc.”.

Urmăriri, în cifre absolute

„Am reuşit să soluţionăm 303 cazuri privind persoane împotriva cărora instanţele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Pentru 148 dintre aceste persoane, de exemplu, a fost nevoie de urmărire la nivel naţional, iar 65 au fost preluate din ţările Uniunii Europene”.

Au mai fost rezolvate 36 de cazuri privind persoane care aveau mandate de arestare preventivă. Dintre acestea, 9 au fost urmărite la nivel naţional şi 4 au fost preluate din ţările UE”.

„De asemenea, au fost rezolvate şi situaţiile a 128 de persoane (88 de minori şi 40 de majori) care au fost considerate a fi dispărute, precum şi cazurile a 11 persoane împotriva cărora fuseseră emise mandate europene de arestare”.

„În fine, au fost rezolvate şi cazurile a două persoane cu afecţiuni de natură psihică, acestea fiind internate în unităţi medicale specializate, în baza unor sentinţe penale de internare”.

Citit 1371 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.