Bordelul din I.C.Frimu

Bordelul din I.C.Frimu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Minore, de la o protecţie la alta…

Bute Valentin e, la doar 22 de ani, o figură aparte în pestriţa lume  a infractorilor. A recrutat, găzduit şi exploatat sexual două minore. Dar nu le-a racolat oricum, cu chiar din Centrul de Tranzit pentru Minori din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi!

Şi-a pus planul în aplicare cu o determinare demnă de o cauză mai bună, reuşind să le oblige pe minore să se prostitueze în folosul său.

Asta este realitatea care reiese clar din rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, procurori care au avut ceva de furcă în a-l aduce în faţa  legii pe temutul Bute Valentin.

Sex şi violenţă, pe bani

Iată cum a început povestea celor două fete, Lavinia P. şi Corina T. Erau minore şi erau internate în aşezământul de protecţie de care am pomenit.

Acolo, cu ele, era internată şi Ioana P., care avea 18 ani. Aceasta, cu ocazia câtorva ieşiri în centrul oraşului, l-a cunoscut pe Bute Valentin, cu care s-a împrietenit. Apoi, prin Ioana, l-au cunoscut şi celelalte două fete.

Bute le-a propus să o şteargă din centrul acela de protecţie. S-a şi întâmplat la începutul lunii martie 2010. „Mentorul” le-a cazat într-un apartament din centrul oraşului şi, la fel de direct, le-a spus că se vor prostitua la comanda lui.

Au refuzat, dar li s-a răspuns cu lovituri, cu violenţă. Lavinia a ajuns repede la 10-20 de clienţi pe zi, în timp ce Corina nu reuşea "norma" decât pe jumătate. Sumele percepute pentru un act sexual erau cuprinse între 50 şi 150 de lei.

Lui Bute îi mergea de minune, dar nu era mulţumit, drept pentru care a încercat să o arunce în „luptă” şi pe Ioana. N-a reuşit. În plus, a devenit  nemulţumit de calitatea actelor sexuale practicate de Corina.

Se plângeau clienţii nesatisfăcuţi… Aşa că o bătea pe Corina precum îşi bătea cocoşul moşul din  poveste. Totuşi, numai în aprilie 2010, Corina a reuşit să "facă" 20.000 de lei.

Apoi, întreprinzătorul Bute le-a mutat la un moment dat pe cele două minore într-un alt apartament, în Micro 39, acolo unde a ajuns şi Ioana ajunsă victimă a violenţelor fizice.

Apartamentul din I.C.Frimu a devenit un adevărat bordel, iar fetele, realmente, sclave sexuale.

Fuga

În ziua de 6 iunie, una dintre minore, Lavinia, l-a rugat pe un client să nu o conducă până la parterul blocului din I.C.Frimu unde o aştepta stăpânul. A reuşit şi a sărit pe o fereastră din scara respectivă şi a fugit la bunica sa, într-o comună din judeţul nostru.

Între timp, fata reuşise să facă 45.000 lei, bani însuşiţi în totalitate de Bute. Lavinia  a revenit în Galaţi şi s-a întâlnit cu Ioana. Culmea deznodământului acestei întâlniri a fost că Bute Valentin a sunat la Poliţie, urmarea acestui gest fiind că fata a fost internată în centrul pentru minori din care o zbughise.

După două zile a scăpat şi  Ioana din ghearele lui Bute, ajungând tot la centru. În acest timp, Bute se dădea de ceasul morţii ca să le scoată de sub protecţia centrului, pe care îl socotea de tranzit doar pentru sclavele sale. În ziua de 25 august, cei de la centru au fost nevoiţi să cheme Poliţia, aşa de insistent era Bute.

O lună mai târziu, Ioana a ajuns acasă la tatăl său, întru-n sătuc din nordul judeţului. A stat acolo cam cât stă un câine în coadă; Bute a luat legătura cu ea şi a convinso să se mute, iar, la el.

Faptele, în forma lor penală

În fine, trafic de minori în formă continuată este fapta penală de care este acuzat acum Bute Valentin. A şi fost arestat preventiv în ziua de 17 septembrie 2010.

În rechizitoriul DIICOT scrie că n-ar avea nicio ocupaţie, când el era atât de ocupat. E ditamai întreprinzătorul din moment ce urmează ca instanţa de judecată să dispună confiscarea, chiar de la el, a sumei de 65.000 de lei, adică 45.000 de lei produşi de Lavinia şi 20.000 „făcuţi” de Corina.

După o hotărâre judecătorească definitivă se va alege, probabil, cu o perioadă de meditaţie şi linişte relativă dincolo de gratii. Fetele, majore între timp, capătă şi ele un răgaz să se hotărască ce au de făcut cu viaţa lor.

Citit 6703 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.