Șef din Poliția Galați, prins beat la volan după ce a făcut un accident

Șef din Poliția Galați, prins beat la volan după ce a făcut un accident
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Ofițerul a intrat cu mașina într-un copac de pe marginea DN 26, la Vânători, în noaptea de joi spre vineri. Polițiștii sosiți la fața locului au avut o dublă surpriză: să constate că cel aflat la volan, rănit ușor în urma impactului cu pomul, era coleg cu ei și, în al doilea rând, că avea o alcoolemie peste limita contravențională, de 0,40 la mie. Ca urmare a incidentului, un serviciu strategic din cadrul IPJ Galați a rămas din nou fără șef, la nici doi ani după ce fostul comandant a fost și el destituit din cauza unor probleme penale.

Accidentul care nu a implicat vreo altă mașină sau persoană a avut loc în noaptea de joi spre vineri, puțin după miezul nopții, pe raza comunei Vânători. Mașina condusă de cel care avea să fie identificat drept Mihail Hâncu (42 ani), inspector pricipal de poliție și șef al Serviciului de Investigații Criminale, ar fi ieșit de pe carosabil și s-ar fi oprit într-un copac. În urma impactului, autoturismul a fost avariat, iar șoferul, rănit, motiv pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Autoaccidentarea avea să fie ulterior consemnată de colegii de la Rutieră. Și nu doar atât, pentru că testarea pentru alcool, obligatorie în astfel de situații, a fost pozitivă.

"Un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tulucești, la km 8+90 de metri, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare a autovehiculului, care a părăsit partea carosabilă și a lovit un pom ornamental. Conducătorul auto a fost preluat și transportat de un echipaj medical de la ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați, dar nu a rămas internat. La testarea alcoolscop, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei", ne-a informat oficial ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, în cursul zilei de vineri, 24 noiembrie. 

Inspectorul principal Mihail Hâncu s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Conform Statutului Polițistului, acesta va fi pus la dispoziție odată cu punerea în mișcare a acțiunii penale. Implicit, își pierde și funcția, cea de șef al Serviciului de Investigații Criminale. Pe lângă ancheta penală făcută de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, ofițerul va trebui să facă față și unei cercetări interne.

"Precizăm faptul că bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de polițist și este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, motiv pentru care conducerea instituției a dispus de îndată Biroului Control Intern declanșarea cercetării disciplinare față de acesta", au completat reprezentanții IPJ Galați.

Funcție cu ghinion

Fost șef al Poliției orășenești Tg. Bujor, Mihail Hâncu se află în fruntea Serviciului de Investigații Criminale din luna iunie a acestui an, după ce structura a fost "decapitată" ca urmare a unui alt scandal, care l-a avut în prim-plan pe fostul șef, cms. șef Ionuț Surugiu. Acesta a fost destituit și trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals în pontaje, alături de fostul "număr doi" din IPJ Galați, cms. șef Daniel Miron. Serviciul de Investigații Criminale este unul dintre cele mai "grele" servicii din Poliție, obiectul său de activitate constând în anchetarea infracțiunilor de mare violență şi a celor cu prejudicii patrimoniale grave, gestionarea problematicii persoanelor urmărite sau dispărute și punerea în executare a mandatelor judecătorești.

Citit 8458 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 12:27

10 comentarii

  • postat de nu se stia nimic…
    Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 09:08
    212.93.144.***
    Fiti siguri ca acest comisar sef la 42 de ani????? foarte curios,( am lucrat in militie si va spun ca daca te pensionai maior, era o mare realizare, acum la 40 de ani sunt colonei si la 45 pensionari cu pensii de la 10.000 lei in sus) Aa fost scos pe tapet, pentru ca nu era in gasca, daca ar fi fost
    6
    24
  • postat de Deduc ca Ăștia comit infracțiuni si petreceri in timpul programului
    Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 06:29
    51.179.122.***
    Dacă șefu trage la masea, va dați seama ce fac subalternii. E bun să se testeze și de droguri toți. Dar nu fac hoții ăștia așa ceva. Ăsta, betivul, are comportamentul de despot. Nimeni nu avea curaj sa-l opreasca iar daca era oprit scotea legitimatia ca horodniceanu, o practica uzuala in lumea
    3
    28
  • postat de De asta avem atâtea cazuri nerezolvate
    Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 06:23
    51.179.122.***
    Întrebare: băiatul bețiv venea de la muncă?Dacă venea de la muncă înseamnă că asta fac in timpul programului,frații cu interlopii,baute și cine știe ce infracțiuni iar noi oamenii cinstiți plătim ca prostii taxe enorme că să aibe salarii speciale, pensii speciale nesimțite.
    2
    34
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 04:38
    5.13.128.***
    Ce era sa cheme un taxiu care sa-l duca acasa de la acea chermeza , chiar asa pentru cat-va bani dati la taxiu ai piedut si functia si tot , asta inseamna uneori cand nu ai cap vai de picioare.
    1
    22
  • postat de In ce funcție vs fi mutat si cât va primi in plus la salariu?
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 22:36
    51.179.122.***
    Ăsta care a comis accidentul fiind băut e nimic. Am convingerea că nu au ieșit la iveala lucruri mult mai grave comise de polițiști fiind bine ascunse. Tot o convingere a mea este că i se va musamaliza dosarul si va fi mutat disciplinar in altă parte pe mai mulți bani.
    5
    56
  • postat de Garcea
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 22:36
    85.255.234.***
    Probabil cel mai prost comisar-șef din Poliția Galați.
    7
    53
  • postat de marr
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 20:50
    86.124.203.***
    Oare mai sunt oameni normali la cap in conducere(oricare ar fi ea) ?
    Poate ar fi cazul sa ne gandim sa fie pusi in functii niste...capete de Robot ceva .
    Si Se mai intreaba de trendul Neîncrederii in Autoritati !
    2
    60
  • postat de Tincuța
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 19:46
    86.122.130.***
    Când ești numit politic în funcție și ești jmeker... te mai vede și Dumnezeu uneori!
    4
    60
  • postat de Poliția e mafia și mafia face poliție
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 19:31
    51.179.122.***
    Se schimba pionul dar sistemul tot rămâne dacă nu cumva i se va musamaliza dosarul și ăstuia. Poliția este cel mai mare grup Infracțional Organizat de stat.
    2
    60
  • postat de Gigel
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 16:56
    5.13.168.***
    La vremuri noi ...tot ei.
    3
    76

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.