Martorii din cazul deţinutului mort în Penitenciar, mutaţi în arestul Poliţiei

Martorii din cazul deţinutului mort în Penitenciar, mutaţi în arestul Poliţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce pe 4 iunie un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a decedat, doi gardieni, Bucur Codrean, agent şef  principal,  şi Nicu Chiriac, agent principal, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de omor calificat şi purtare abuzivă.

Încă de la demararea anchetei, patru deţinuţi, martori în această cauză au fost transferaţi din arestul Penitenciarului în arestul IPJ Galaţi. De atunci, ancheta a continuat, fără prea mari probleme. Acum însă, alţi doi deţinuţi au fost mutaţi în arestul IPJ.

„În Penitenciarul Galaţi se desfăşoară o anchetă extrajudiciară, în cadrul căreia au fost interogaţi şi martorii de la acel incident. Cele două persoane private de libertate au cerut transferul din Penitenciar, lucru care s-a şi întâmplat”, ne-a explicat Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Se pare că la parchet au sosit şi câteva scrisori prin care procurorii erau înştiinţaţi că se încearcă intimidarea martorilor. Mai mult decât atât, Nicu Chiriac a cerut instanţei de judecată înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea, pe motiv că „martorii şi-au schimbat depoziţiile”.

Cererea formulată de inculpat are termen pe 3 noiembrie, aşa că vom reveni cu mai multe amănunte după această dată.

Citit 1546 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.