În dosarul "mită pentru pensii", asistentele medicale rămân după gratii

În dosarul "mită pentru pensii", asistentele medicale rămân după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost respins recursul celor două asistente din Galaţi arestate pe 2 decembrie la Bucureşti la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ionescu Adriana şi Luminiţa Tirim au atacat decizia Tribunalului din capitală, dar Curtea de Apel Bucureşti a considerat că măsura luată a fost una legală. Reamintim că cele două au fost acuzate de dare de mită.

Mai exact pentru a scăpa de un dosar ce se afla în lucru la procurorii Parchetului Tribunalului, au fost dispuse să dea 50.000 de lei unui ofiţer din Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Au fost prinse în flagrant şi închise. Totul a plecat de la sesizarea făcută de responsabili din Casa Judeţeană de Pensii, care au descoperit nereguli în patru dosare prin care fuseseră date pensii de invaliditate.

Pentru a putea vedea dimensiunea faptelor, cei din Casa de Pensii au dispus constituirea unei comisii care analizează acum în jur de 2.200 de dosare. Toate datele vor fi predate anchetatorilor. Potrivit comunicatului celor de la DNA, în dosarul care acum a fost declinat celor de la centru erau cercetate mai multe cadre medicale.

Citit 2487 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 18:26

2 comentarii

 • postat de luca
  Luni, 12 Decembrie 2011 10:16
  Se face atita vilva cu cele 2 asistente ,chiar daca ar fi asa nu cred ca sunt singurile corupte din sistem.Recent an avut un caz de internare a unui membru din familie la etajul 9 neorologie spitalul Galati si pe linga faptul ca dai spaga la greu la medici si asistente ca altfel nu se uita la tine,dai si la infirmiere ca nu schimba lenjeria nu ridica bolnavul .Totii membrii familiei au fost prezenti pentru ai da sa manince, scimbat pemparsii. pijamale, dat sa mainince ca altefel nici nu se uita la el.Asistentele si infirmierele ne furau siringi ,pemparsi,branule care toate acestea erau cumparate de noi.Si daca tot au vazut ca nu mai este nimic de facut cu bolnavul nu a spus unaul ca lasati bani ca aveti nevoie pentru inmormintare drep dovada ca dupa 3 saptamini a decedat.Asa ca ar trebui tot sistemul trimis la DNA nu au prins 2 fraere si iau totul asupra lor.Ar trebui toti medicii si asistentele legate si trimise la zdup.Daca te duci in policlinica si nu bagi mina in buzunar nici nu se uita ,iar daca misti sunt cei ma amabili.Iar in legatura cu cele 2 am auzit ca la comisie nu intra oricine sunt toti niste scirbe asat este adevarul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de latin
  Sâmbătă, 10 Decembrie 2011 13:08
  Unde statea marea coruptie din Romania! Interesant ca niciun doctor nu e cercetat intrun dosar in care se vehiculeaza sume enorme date pentru pensii de 4-500 ron. Adik dadeai spaga inainte in cuantum de 2 ani de zile in conditiile in care anual trebuie sa te prezinti in fata comisiei? Ceva e putred in afacerea asta!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.