Protecţie şi pază cu zurgălăi, la Protecţia Copilului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute am găsit pe listele cu procese de la Tribunalul Galaţi un caz care, în mod normal, nu ne-ar fi atras atenţia dacă despre suspendata conducere a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Galaţi nu ar fi curs râuri de cerneală în lunile trecute. Lucrurile sunt cu atât mai interesante cu cât vorbim despre un proces al cărui obiect îl constituie pretenţiile şi este deschis de către instituţia subordonată Consiliului Judeţean împotriva unei firme de pază şi protecţie. 

Pretenţiile şi prejudiciul

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vine în faţa magistraţilor Tribunalului având pretenţii faţă de societatea Security Guard, o firmă de pază şi protecţie ce prestase în beneficiul instituţiei amintite mai sus. 

Nimic deosebit până acum! Procesul, început doar de câteva luni avusese numai trei termene în care nu se discutaseră decât chestiuni legate de procedură, aşa că mare lucru despre dosarul cu numărul 7024/121/2008 nu am aflat de la instanţă.

Am apelat la conducerea interimară a instituţiei care ne-a lămurit cum s-a ajuns, de fapt, aici. "În urma unor verificări făcute anul trecut aici, Curtea de Conturi a descoperit că, după ce se semnase contractul cu această firmă de pază ce presta anumite servicii pentru Direcţie, reprezentanţii societăţii respective au întocmit un referat prin intermediul căruia cereau o majorare a costurilor pentru serviciile prestate", ne-a spus Manon Cristoloveanu, directorul interimar al Direcţiei. 

Directoarea a completat însă spunând că acest referat prin care se solicitau majorările a primit numaidecât viza de aprobare a conducerii. Echipa de control de la Curtea de Conturi a considerat nejustificată această mărire şi a cerut imediat reglementarea situaţiei şi recuperarea prejudiciului respectiv. "Este vorba despre aproximativ un miliard şi şase sute de milioane de lei vechi, dar suma creşte odată cu trecerea timpului, pentru că se aplică anumite penalizări şi majorări", a mai spus Cristoloveanu.

Rămâne de văzut cum se va încheia acest proces, însă este de remarcat şi faptul că, în cazul fostei conduceri a Direcţiei, neregulile ies la iveală una câte una, încercând parcă să redefinească noţiunea de „management performant” într-o instituţie în care se lucrează cu bani, mulţi bani publici!

Citit 2000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.