La judecată pentru clonare de carduri

La judecată pentru clonare de carduri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii DIICOT Galaţi au trimis în faţa instanţei de judecată cinci inculpaţi - Aurel Cătălin Bălănel, Ionel Marius Constandache, Vasile Roşca, Denis Raşcu şi Ionel Petroiu - acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi de fraude bancare.

Povestea a început în 2011, când Aurel Cătălin Bălănel s-a decis să obţină bani din fraude cu carduri bancare. Astfel, gălăţeanul s-a gândit să achiziţioneze echipamente electronice şi programe informatice pentru a le monta pe bancomate în vederea obţinerii datelor necesare clonării cardurilor de credit. Cum el nu avea nici un venit, i-a solicitat prietenului său Marius Constandache suma de 8.000 de lei. Ulterior, cei doi au luat legătura cu Vasile Roşca, pe care l-au rugat să le comande din străinătate patru cititoare de carduri. Pentru acest serviciu, Roşca a primit 150 de euro.

Cum afacerea se anunţa bănoasă, Vasile Roşca l-a atras în grup şi pe Denis Raşcu, cel care s-a ocupat de modificarea echipamentelor comandate. Inculpaţii au primit ajutor şi de la Ionel Petroiu.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei cinci urmau să instaleze echipamentele modificare pe bancomate din Italia. Pentru a-şi asigura succesul, ei au instalat un aparat pentru obţinerea datelor de pe carduri la un bancomat din Focşani. ATM-ul respectiv avea însă cameră de supraveghere, astfel că s-au obţinut informaţii clare despre suspecţi.

Procurorii au cerut mandate de interceptare telefonice pentru cei cinci, cereri aprobate de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Telefonul, bată-l vina

Pe baza discuţiilor telefonice avute de inculpaţi, procurorii au reuşit să strângă suficiente date pentru a-i prinde. Astfel, maşina în care se aflau Aurel Cătălin Bălănel, Ionel Marius Constandache şi  Denis Raşcu a fost oprită în trafic. În urma controlului efectuat asupra maşinii, a fost găsită o borsetă care conţinea o piesă din material plastic ce semăna cu fanta de introducerea a cardurilor în aparatele ATM, o cameră mini DVR prevăzută cu cititor de carduri mini SD, un dispozitiv de citire şi scriere carduri împreună cu un CD cu softul aferent. În acelaşi autoturism au fost găsite şi alte obiecte incriminatorii. În urma descoperirilor, procurorii au efectuat şi percheziţii domiciliare la cei cinci inculpaţi, în urma cărora au fost confiscate toate echipamentele pregătite de grupul infracţional pentru clonarea cardurilor din Italia.

În urma anchetei, procurorii au stabilit că Aurel Bălănel nu este cel care a montat dispozitivul de la banca din Focşani, aşa că ancheta continuă pentru stabilirea tuturor vinovaţilor. Până atunci, însă, cei cinci, care în urma audierilor şi-au recunoscut, în mare măsură, faptele, vor da socoteală în faţa judecătorilor pentru infracţiunile comise. Rămâne de văzut ce pedepse vor primi ei din partea magistraţilor Tribunalului Galaţi, acolo unde se va judeca dosarul.

Citit 4059 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.